Okullar önlemler altında yeniden kapılarını açtı


Mersin’de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, uzun bir sürenin ardından okulla yeniden buluştu. Velileri tarafından okula getirilen öğrenciler maske ve mesafeye uyarken, çocukları okul girişinde polisler karşıladı. Maske ve şeker dağıtan polisler, çocukların heyecanına ortak oldu.

 

Tarih : 21 Eylül 2020 Pazartesi 11:33

Uzun bir sürenin ardından okullar bugün kapılarını yeniden öğrenciler için açtı. 2020-2021 eğitim dönemine evlerinde başlayan milyonlarca öğrenci okuluna döndü. Kademeli olarak arttırılacak uygulamada bugün itibariyle anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri sınıflarına girdi. Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi verilecek. İlkokul 1. sınıf öğrencileri de ilk hafta 30’ar dakikalık ders saati eğitim görecek.

POLİS MASKE VE ŞEKER DAĞITTI

Mersin'de de 18 bin 202 anaokulu ile 29 bin 649 1. sınıf öğrencisi, okula başlamanın heyecanını yaşadı. Anne ve babalarıyla birlikte okula gelen çocukların, maske ve sosyal mesafeye kuralına uydukları görüldü. Çocukların ilk gün heyecanına Mersin polisi de ortak oldu. Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Güneş İlkokulunda Toplum Destekli Polislik, Trafik Denetleme ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukları kapıda karşılayarak, şeker ve maske dağıttı. Çocuklarla tek tek ilgilenen polisler, çocukların maskelerini takmalarına da yardımcı oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınıyla ilgili de veli ve öğrencileri bilgilendiren ekipler, bu süreçte maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi konusunda uyardı. Çocuklar daha sonra ilk ders için sınıflarına girdiler. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA