Korona virüs denetimleri sıklaştı


Türkiye genelinde artan korona virüs (Covid-19) nedeni Mersin’in Tarsus ilçesinde jandarma ekipleri denetimlerini artırdı. Uygulamalar kapsamında ekipler, yol kontrol noktalarında araçları tek tek durdurulup salgından korunmaları için vatandaşları uyardı.

 

Tarih : 22 Eylül 2020 Salı 16:30

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’de artan vaka sayıları nedeniyle teyakkuza geçen yetkiler, covid-19 denetimlerini sıklaştırdı. Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri tarafından Covid-19 kapsamında  Çamtepe Jandarma Asayiş Noktasında şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlara maske takma, hijyen ve mesafe kurallarına riayet etmeleri konusunda bilgilendirme yaptı.

VATANDAŞLAR TEK TEK UYARILDI

Uygulamalar kapsamında ekipler, yol kontrol noktalarında araçları tek tek durdurulup salgından korunmaları için vatandaşları uyardı. Yolcu otobüs ve minibüslerini de tek tek durdurup bilgi veren ekipler, yolcuların HES kodu olup olmadığını kontrol etti. Ekipler sürücüleri yolcu kapasitesini aşmaması, mesafe ve maske kurallarına uymaları konusunda uyarırken, yolculara da virüsten korunmaları ve olası yayılımı azaltmak için bilgiler verdiler. Sürekli  Covid-19 tedbirleri kapsamında önlem almalarını belirten ekipler, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını istedi.

VAKA SAYILARI HER GÜN ARTIYOR

Türkiye'de son dakika korona virüsü gelişmelerini, vaka ve ölüm sayılarını her akşam paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 21 Eylül Pazartesi günü vaka ve ölüm sayıları hakkında güncel bilgileri yaptığı son dakika açıklaması ile duyurdu. 21 Eylül Pazartesi günü 112 bin 942 test yapıldı. Bu testlerde 1743 vakaya rastlandı. 68 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1202 vatandaşımız sağlığına kavuştu. Tabloya göre, toplam test sayısı 9 milyon 381 bin 957, toplam vaka sayısı 304 bin 610, toplam vefat sayısı 7 bin 574, toplam ağır hasta sayısı 1491, hastalarda zatürre oranı %6.8, toplam iyileşen hasta sayısı 268 bin 435 oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA