Mut elması Hindistan’a ihraç ediliyor


Mersin’in Mut ilçesinde hasadına başlanan elmalar, Hindistan, Rusya ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Starking, golden ve Arjantin yeşili cinsi elmalar, Hindistan, Rusya ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor.

 

Tarih : 22 Eylül 2020 Salı 16:34

Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, ilçenin kayısı, zeytin, zeytinyağı, incir, nar üretiminden sonra elma üretiminde de söz sahibi haline geldiğini söyledi. Zeytin ve sıfır asite sahip zeytinyağından sonra elmanın da ihracat ürünleri arasına girdiğini belirten Acar, "İlçemizde genelde yayla mahallelerinde üretilen elma, starking, golden ve Arjantin yeşili cinsi ağırlıklı olmak üzere dalında kilosu 1,50 liradan alıcı bulmakta. Elma, tüccarlar tarafından satın alınıp soğuk hava depolarında bekletildikten sonra aralık, ocak ve şubat aylarında Orta Doğu ülkeleri ile Rusya ve Hindistan’a ihraç ediliyor. Bir kısmı ise iç piyasada tüketiliyor" dedi.

21 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Mut ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, ilçede 10 bin dönüm araziden bu yıl 21 bin ton üzerinde elma rekoltesi beklediklerini söyledi. Üreticiler ise bu yıl verimden ve fiyattan memnun olduklarını belirterek, "Emeğimizin karşılığını almaya başladık. Her yıl 25 ila 50 kuruşa satılan elmalar bu yıl 1,50 liradan satılmaya başladı. Bu da elma piyasasının düzeldiğini gösteriyor" dedi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA