Aksıfat Barajında gövde dolgusu tamamlandı


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin’in Silifke ilçesinde sulama, içme suyu ve enerji üretmek amacıyla yapımı devam eden Aksıfat Barajında gövde dolgusunun tamamlandığını açıkladı.

 

Tarih : 24 Eylül 2020 Perşembe 13:42

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, DSİ’nin Mersin’e yaptığı yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği bildirildi. Açıklamada, Mersin merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığının altı çizildi.

“AKSIFAT BARAJININ GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANDI”

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, sulama, içme suyu ve enerji üretimi amacıyla inşa edilen Mersin Aksıfat Barajının gövde dolgusunun tamamlandığını söyledi. Yıldız, “Mersin’in Silifke ilçesinde çalışmaları devam eden barajın bütün bileşenlerinin tamamlanması ile 89 bin 780 dekar tarım arazisinin sulanması ve Silifke ve Erdemli ilçelerine bağlı mahallelere içme suyu temini sağlanacak” dedi. Aksıfat Barajının temelden yüksekliğinin 83 metre ve 60,62 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu belirten Genel Müdür Yıldız, “Projenin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık yaklaşık 198 milyon 500 bin TL gelir sağlanması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA