Yerel basına destek Cumhur İttifakı’na takıldı


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi HDP’li Bedriye Kuş, meclise yerel basının desteklenmesi konusunda bir önerge sundu. Belediye meclisi kararlarının, resmi ilan statüsünde yerel gazetelerde yayınlanmasını, böylece yerel basına ek kaynak yaratılmasını öneren HDP’li Kuş’un önergesi Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

 

Tarih : 10 Kasım 2020 Salı 09:47

Necdet TAŞ

Belediye meclisi oturumunda HDP’li Bedriye Kuş, meclis başkanlığına bir önerge sundu. Kuş önergesinde yerel basının içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Ekonomik olarak zor şartlarda yayın yapan yerel basının desteklenmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi örneğini veren Kuş, belediye meclisi kararlarının, resmi ilan statüsünde yerel gazetelerde yayınlanmasını,  , böylece yerel basına ek kaynak yaratılmasını önerdi. Başkan Vahap Seçer, böyle bir uygulama için meclis kararına gerek olmadığını, idarenin dilerse meclis kararlarını yerel basında ilan edebileceğini belirtti. Seçer, buna rağmen önergeyi oylamaya sunacağını söyledi. AK Parti ve MHP sözcüleri ise önergeye karşı çıktı. AK Partili Mevlüt Ekmekçi, önergenin gündeme gelmesine bile gerek olmadığını ileri sürerken MHP’li Mehmet Topkara, yerel basının zaten belediyece desteklendiğini ileri sürdü ve ret oyu vereceklerini söyledi. Yapılan oylama sonucunda teklif, komisyona bile gönderilmeden AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Oylama sonrası konuşan HDP’li Meclis üyesi Bedriye Kuş, “Önerge en azından komisyona sevk edilip tartışılsaydı. Yerel basın temsilcileri gelip sorunlarını komisyonda anlatsaydı. Cumhur İttifakı’nın amacı bu meclisin iş yapmasını önlemek. Bu önerge HDP tarafından getirildiği için mi karşı çıktınız? Aynı önerge başka bir parti tarafından getirilseydi tavrınız ne olurdu merak ediyorum” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA