Ekonominin yeni patronu Elvan!


Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan atandı. Atama, Anayasanın 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince yapıldı. Atamasıyla ilgili konuşan atanan Elvan, atama için "Sürpriz oldu" ifadelerini kullandı. Öte yandan Elvan’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasıyla birlikte meclisten istifa eden milletvekili sayısı 5’e yükselecek. Mersin’in vekil sayısı 13’ten 12’ye düşüyor.

 

Tarih : 10 Kasım 2020 Salı 13:50

Haber Merkezi

Elvan, gazetecilerin "Sürpriz oldu mu?" sorusuna "Sürpriz oldu" yanıtını verdi. Berat Albayrak, pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesinin ardından sosyal medya hesaplarını kapatttı ve hiçbir görüntü vermedi. Albayrak’ın ortada görünmemesi nedeniyle bakanlıkta devir teslim töreni de yapılmayacak. Elvan, "Berat Bey ile görüştüm. Sayın Bakanın sağlık problemi nedeniyle devir teslim töreni olmayacak" dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bakan olarak atanan milletvekillerinin, sistemin gereği olarak milletvekilliğinden istifa etmesi gerekiyor. Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve görevden affı kabul edilen Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak milletvekilliğinden istifa etmişti. Bakan olarak atanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan da milletvekilliğinden istifa edecek. Böylece 27’nci Dönem Meclisi’nde bakan olan 5 milletvekili istifa etmiş olacak. Elvan’ın istifasıyla TBMM’deki milletvekili sayısı 584’e AK Parti’nin milletvekili sayısı ise 289’a düşecek. Elvan’ın Milletvekilliğinden istifasıyla Mersin’in TBMM’deki vekil sayısı bu dönem için 12’ye düşüyor. AK Partili Elvan’ın istifasıyla Mersin AK Parti 3, CHP 3, MHP 2, İYİ Parti 2, HDP 2 olarak Meclis’te sandalye sayısıyla temsil edilecek.

HİSARCIKLIOĞLU: “LÜTFİ ELVAN’IN TECRÜBESİYLE BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan'a ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileterek, başarılar diledi. Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasına ilişkin bir mesaj yayımlayan Hisarcıklıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mersin Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Lütfi Elvan'ı tebrik ediyor, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sayın Lütfi Elvan başta Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) olmak üzere devlet kademelerinde pek çok önemli görev üstlenmiş, Başbakan Yardımcılığı, Ulaştırma ve Kalkınma Bakanlıklarında başarıyla hizmet vermiş deneyimli bir devlet adamıdır. Sahip olduğu bilgi ve tecrübe birikimiyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Kendisine bu yeni görevinde başarılar diliyorum. Küresel ekonominin oldukça zorlu bir dönemden geçtiği, bir yandan Covid-19 salgınının, diğer taraftan da ABD seçimleri sonrası yeni dönemin belirsizliklerinin devam ettiği bir dönemde, ilgili tüm kurumlarımızla Türk özel sektörü olarak çok yakın çalışmaya devam edeceğiz. İstişare, ortak akıl ve koordinasyonla daha güçlü bir ekonomi olma hedefimize ilerlemeyi sürdüreceğiz. Görevinden affını isteyerek ayrılan Sayın Berat Albayrak'a da zor bir dönemde üstlendiği bu görevde gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

MERSİN İŞDÜNYASINDA BÜYÜK SEVİNÇ

Elvan’ın, Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesini değerlendiren Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, "Bakanımızın ülkemize ve kentimize fayda sağlayacağına inancımız tamdır" dedi. Tekli, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı tebrik etti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tekli, "Bakanımız Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesi kentimiz adına oldukça önemli bir gelişme. Bugüne kadar Mersin için verdiği mücadele ile gelecekte yapacaklarının müjdecisi olan Lütfi Elvan’ın, hem ülkemize hem de Mersin’e fayda sağlayacağı inancındayız. Kendisine MTOSB Yönetim Kurulumuz ve tüm sanayicilerimiz adına yeni görevinde başarılar diliyorum. Kentimiz için yapacağımız çalışmalarda her daim fikir ve öngörülerine değer verdiğimiz bakanımızın bundan sonra da Mersin adına bizlerle omuz omuza mücadele edeceğinden kuşkumuz yoktur" diye konuştu.

KIZILTAN: "TÜRKİYE VE MERSİN'E HAYIRLI OLSUN"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesini değerlendirdi. Elvan’ın yeni görevinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızıltan, “Bu kararı çok yerinde ve olumlu buluyorum. Sayın Elvan, bugüne kadar üstlendiği her görevi en başarılı şekilde yürütmüştür. Hazine ve Maliye Bakanı olarak da çalışmalarını layıkıyla devam ettireceğinden eminiz. Mersin Milletvekilimiz Elvan'ın yeni görevinin ülke ve Mersin'e hayırlı olmasını dilerim” dedi.

BİR TEBRİK DE ESOB BAŞKANI DİNÇER’DEN

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer de  yaptığı yazılı açıklama ile Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığına atanma kararını, esnaf sanatkar teşkilatı olarak sevinç ve memnuniyetle karşıladıkların ifade etti. Dinçer, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın geçmiş dönem bakanlıkları döneminde de ülke sorunları olduğu kadar esnaf sanatkar teşkilatının sorun ve beklentilerine de son derece yakın, duyarlı ve çözüm odaklı olduğuna vurgu yaptı. Dinçer, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, esnaf ve sanatkar dostu, yüreği vatan ve hizmet aşkı ile dolu Mersin Milletvekilimiz Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştır. Lütfi Elvan Bakanımızın, ülkemizin büyümesi, istihdam ve yatırımların arttırılması, milli gelirimizin yükseltilmesi, pandemi döneminde en büyük sıkıntıyı yaşayan esnaf ve sanatkarlarımıza doğrudan gelir desteğinin sağlanması konusunda önemli kararlara imza atacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan’ı tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyorum. Tüm ülkemize, milletimize ve esnaf sanatkarlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Orhan Kahveci, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesinin Mersin adına pozitif bir gelişme olduğunu kaydetti. Orhan Kahveci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasını, yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Elvan’ın Mersin’in yatırımlarına ve sorunlarına hakim bir siyasetçi olduğunun altını çizen Kahveci, “Kentimizi ve bizleri yakından tanıyan bir ismin Türkiye Cumhuriyeti açısından böylesine önemli bir göreve gelmesini Mersin adına pozitif bir gelişme olarak görüyoruz. Bakanımızın seçim bölgesi olan Mersin’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Kendisi Mersin’de devam eden yatırımları, yapılması gerekenleri, eksiklikleri hepimizden daha çok bilen birisi. Kentimizde yapımı devam eden yatırımların hız kazanacağına inanıyor, bakanımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA