Akdeniz’de türbeler yenileniyor


Akdeniz Belediyesi’nin, vatandaşların daha nezih ve temiz bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için ilçe sınırlarında bulunan türbelere yönelik yenileme ve bakım hizmetleri devam ediyor.

 

Tarih : 3 Aralık 2020 Perşembe 13:40

Haber Merkezi

Mahalle sakinlerinin talebi ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine harekete geçen belediyenin fen işleri ve park bahçeler müdürlüğü ekipleri; Bahçe Mahallesi’nde bulunan, ancak uzun yılların verdiği yorgunluk ve geçen zaman içinde bakımsızlık ve ilgisizlik sonucu ziyaret edilemez hale gelen “Şeyh Ahmet Mıgrubi Türbesi’ni baştan sona elden geçirip yeniledi.

ŞEYH MUHAMMED ABBARİ TÜRBESİ DE YENİLENMİŞTİ

Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından tarihi uzun bir geçmişe dayanan Şeyh Ahmet Migrubi Türbesi’nin zemini yenilenip boyandı, türbenin çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. Farklı bir tasarıma sahip yeni bir kapı konulan türbenin tabelası da yeniden tasarlandı. Ayrıca türbenin bankları onarıldı, etrafına yeni duvar örülüp üzerine desenler çizildi ve türbenin ihtiyaç duyan bölgeleri boyanıp yenilendi.  Akdeniz Belediyesi ekipleri; yine mahalle sakinlerinden gelen talep ve Başkan Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine, Şeyh Muhammed Abbari Türbesi’nin de kapsamlı şekilde tadilatını yapmış; çevre düzenlemesi ve baştan sona boyanıp farklı bir görünüme kavuşan türbenin aydınlatma sistemini de yenilemişti. Türbeyi ziyaret edip ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için de türbenin bahçesine banklar konulmuş, adak kurbanlıklar için de kancalar hazırlanmıştı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA