Temel atma töreni ertelendi


Mersin Limanı’nı Atatürk Parkı’na doğru genişletmek isteyen liman işletmecisi kentteki tüm itirazlara rağmen projenin temelini atacaktı. Ulaştırma Bakanı törene katılmaktan son anda vazgeçince temel atma töreni ertelendi. Mersin Çevre Platformu bileşenleri de Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek hem liman işletmecisini hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanlış karardan dönmeye davet ederek, Atatürk Parkı’nı ranta kurban etmeyeceklerini söyledi.

 

Tarih : 13 Mart 2021 Cumartesi 17:27

Necdet TAŞ


Liman alanını Atatürk Parkı’na doğru genişletmek isteyen Uluslararası Mersin Limanı İşletmecisi (MİP), Ulaştırma Bakanı’nın programı değişince temel atma törenini ileri bir tarihe erteledi. Konuyla ilgili MIP'den şu açıklama yapıldı: "Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle 13 Mart Cumartesi günü Mersin Limanı EMH terminalimizde saat 14:00’te gerçekleştireceğimiz "Mersin Limanı Genişleme Projesi Temel Atma Töreni" Sayın Bakanımızın program değişikliği nedeniyle ertelenmiştir. Tören tarih ve saati için T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bilgi verilecek olup, gelişmeler Siz Kıymetli Basın Mensupları ile ivedilikle paylaşılacaktır." 


"PARKIMIZI VERMEYECEĞIZ"


Mersin Çevre Platformu bileşenleri ise Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek hem liman işletmecisini hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanlış karardan dönmeye davet etti. Burada bir konuşma yapan Burada konuşan Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin Mersin Limanı’nın genişleme projesinin şehir yaşamına ve deniz canlı ortamına vereceği zararlara dikkat çekti. Mersin Çevre Platformu Sözcüsü Sabahat Aslan ise, “Son zamanlarda yaşam alanlarımıza karşı çok ciddi saldırılar var. Başta Akkuyu Nükleer Santrali, balık çiftlikleri, Taşucu tersanesi, Polipropilen tesisi, en son saldırı da Atatürk Parkı’na yönelik bir saldırı. Bu saldırı karşısında yaşam hakkımızı korumak için mücadele edeceğiz. Bu mücadele büyümeli. Polipropilen tesisine karşı hep birlikte mücadele ettik ve kazandık. Bundan sonra da parkımızı vermeyeceğiz. Yaşam alanlarımızın kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Onun için hep birlikte mücadelemizi büyütmeliyiz. Herkes tanıdığını eylemlerimize katmalı” dedi. Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar da, “Atatürk Parkı Mersin’in kalbi, Mersin’in ciğeri. Mersinlilerin, özellikle yoksul halkın denizle buluşabildiği tek yer burası. Burayı limana kurban edemeyiz” ifadelerini kullandı. 


AKTAY: “MERSİN’İN ÇILGIN PROJELERE TAHAMMÜLÜ KALMADI”


 Eyleme destek veren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da, “Bugün Mersinlilere,  “Atatürk Parkının önündeki denize beton döküp, konteynerleri buraya dağ gibi yığacağız, ne dersiniz?” diye sorsanız, alacağınız cevap bellidir. Vatandaşın,  bilim insanlarının, sivil toplumun bu soruya ne cevap vereceğini bilenler,  Atatürk Parkı’nda bir oldubitti yaratma peşindeler. Mersin’in çılgın, çirkin ve tehlikeli rant projelerine tahammülü kalmadı. Bu projeye, “Liman genişletme projesi” adını vermişler. Liman ne pahasına genişliyor peki? Mersin’in kültürel, tarihi, çevresel bir değerini yok etme pahasına genişliyor… Bölgede trafik yükünün, deniz ve hava kirliliğinin artması pahasına genişliyor…   Vatandaşın, kıyıları kullanma hakkını engelleme pahasına genişliyor. Şehrin başına bütün bu belaları açmadan da Mersin’in liman kapasitesini artırmak mümkündür. Bunun yolu da, kente zarar vermeyecek bir konumda ikinci bir limanın yapılmasıdır. Bu yolda hazırlıklar da vardır. Mersin’e yeni bir liman kazandırmaktansa, belli bir adrese rant sağlamayı tercih edenler, bu şehre ihanet ediyorlar. Onlarla tüm hukuki ve meşru zeminlerde mücadelemiz sürecek.” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından Mersin Çevre Platformu Atatürk Parkı sahil şeridinden limana doğru yürümek istedi. Ancak çok sayıda çevik kuvvet ekibi göstericilerin önünde barikat kurdu. Polis yetkilileri topluluğun sosyal mesafeye uymadığı uyarısında bulundu. Göstericiler sahil şeridinde kısa süreli yürüdükten sonra eylemi sona erdirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA