Rüzgarın yol açtığı hasarın yaraları sarılıyor


Mersin’in Erdemli ilçesinde cuma günü yaşanan şiddetli rüzgarda bir okul binası ile 16 evde hasar meydana geldi. Vatandaşların yaralarının sarılması içinde ön hasar tespiti yapıldı.

 

Tarih : 13 Mart 2021 Cumartesi 17:51

İlçe belediyesi, şiddetli rüzgarda zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şiddetli rüzgar afetinden zarar gören vatandaşları yerinde dinledi. Başkan Tollu, evleri, seraları ve ağılları zarar gören vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi için belediye imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.


16 BİNA YERLE BİR OLDU


Tollu, "Erdemli'de ciddi hasarla sonuçlanan fırtına meydana geldi. O fırtınada köylerimizde bir çok ev yerle bir oldu. Akpınar köyümüzde 11 tane, Güneyli'de 4 tane, Güzeloluk'ta okul çatısı birkaç tane kamu binasıyla 16 tane ev ya da bina yerle bir oldu. Biz belediye olarak tabi dün AFAD ile köylerimizi gezdik. Erdemli Belediyesi olarak köylerimizde olan afetin yaralarını sarmak adına insanlarımızın karşısındayız. Belediye imkanlarımızı zorlayarak insanlarımızın en iyi şekilde, en güzel şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlayacağız. Belediyemizin güçlü bir yapısı var. Ve o güçlü yapı vatandaşlarımızın yarasını sarma kabiliyetine haiz. Burada can zayiatının olmaması ciddi bir kazanım, ciddi bir sevinç. Çok şükür onca afete rağmen insanlarımızın canlarına bir şey gelmedi, mallarına zarar da İnşallah devletimizin güçlü yapısı en güzel şekilde en iyi şekilde karşılayacaktır" diye konuştu. Akpınar Yaylası'nda evi tamamen yıkılan Fatma Nergiz'de gözyaşları içinde, "Evim yerle bir olmuş, çok kötü oldum. Ağlamayayım diyorum ama dayanamadım. Evim işte böyle fırtınadan yıkılmış" dedi. Öte yandan, belediye tarafından kurulacak ekipler evleri zarar gören vatandaşlara yardımcı olmak için harekete geçti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA