Yangın alanına serpme tohum atıldı


Mersin’in Anamur ilçesinde geçtiğimiz yıl 27 Ekimde başlayan ve yaklaşık 2 gün devam eden orman yangınında zarar güren 360 futbol sahası büyüklüğündeki 278.8 hektarlık kızılçam ormanına bin 860 kilogram kızılçam tohumu atıldı.

 

Tarih : 22 Mart 2021 Pazartesi 11:51

Mersin’in Anamur ilçesinde geçtiğimiz yıl 27 Ekimde başlayan ve yaklaşık 2 gün devam eden orman yangınında zarar güren 360 futbol sahası büyüklüğündeki 278.8 hektarlık kızılçam ormanına bin 860 kilogram kızılçam tohumu atıldı. Alana son serpme tohumu 21 Mart Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü münasebeti ile yangın alanında tören düzenlendi. Törene Anamur Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Ünal ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz katıldı.


BÖLGEDE 180 BIN 804 ADET KIZILÇAM FIDESI ZARAR GÖRMÜŞTÜ


Anamur Orman İşletme Müdürlüğünün verdiği tohum torbalarını bellerine bağlayan protokol heyeti torbalardaki kızılçam tohumlarını sahaya savurdular. Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, yangın sahasında yapılan çalışmalar hakkında kısa bir brifink verdi. Anıtlı Bölge Şefi Davut Küçüktop ise sahanın genel yapısı ve yangının söndürülmesinin ardından yapılan ağaçlandırma kapsamında 25 milyon kızılçam tohumu attıklarını ve bundan 459 bin 488 adet kızılçam fidesi beklediklerini söyledi. Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, sahada verdikleri mesajlarda hem yangına mağruz kalan mahalle sakinlerine geçmiş olsun dediler, hem de Türklerin nevruz bayramını, ve  Dünya  Ormancılık Ormancılık  Gününü kutladılar. Geçtiğimiz yıl TEDAŞ’ın elektrik kontağından çıktığı şüphelenilen yangın nedeni ile bölgede 180 bin 804 adet kızılçam fidesi, 55 bin 774 adet olmak üzere 20 bin 383 metreküp ağaç zarar görmüştü. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA