Desteksiz kapanma trajedilere yol açıyor


Mersin’in Mut İlçesinde yaşayan Murat Gümüş isim vatandaşın ekonomik nedenlerle intihar etme olayını meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, "Türkiye’nin tam kapanma dönemine geçmesinin ardından esnaf bir kez daha çaresiz bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Çünkü tam kapanma sürecinde esnafa yönelik herhangi bir destek paketi açıklanmamıştır. Desteksiz kapanmanın tetiklediği sıkıntılar ise insani trajedilere yol açmaktadır. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı sebepli intihar vakaları günden güne artmaktadır" dedi.

 

Tarih : 6 Mayıs 2021 Perşembe 12:52

HDP Mersin Milletvekili ve Tarım Komisyonu sözcüsü Dr. Rıdvan Turan, intihar eden Mersinli Murat Gümüş özelinde ekonomik sıkıntı yaşayan esnafı meclis gündemine taşıdı. HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

 

DESTEKSİZ KAPANMA SIKINTI YARATTI


Dr. Rıdvan Turan önergesinde “Covid-19 pandemisinde Türkiye’nin birçok şehrinde ekonomik sorunlarla uğraşan esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştır. İktidar ise 1 yılı aşkın süredir devam eden pandemide esnafa yeterli desteği vermemiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'nin 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma dönemine geçeceğini açıklamasından sonra ise esnaf bir kez daha çaresiz bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Çünkü tam kapanma sürecinde esnafa yönelik herhangi bir destek paketi açıklanmamıştır. Desteksiz kapanmanın tetiklediği sıkıntılar ise insani trajedilere yol açmaktadır. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve gelecek kaygısı sebepli intihar vakaları günden güne artmaktadır. Son olarak Mersin’in Mut ilçesinde yaklaşık 10 yıldır kiraladığı küçük bir dükkânda kokoreççilik yapan 48 yaşındaki, 1 çocuk babası Murat Gümüş, evinin önünde kendisini iple asarak 01.05.2021’de yaşamına son vermiştir. Murat Gümüş, kişisel sosyal medya hesabından ise 10 Nisan akşam saatlerinde, “Ben ölünce mezara mı geleceksiniz kaç gündür siftah etmeden dükkân kapatıyorum” diye paylaşım yapmıştır" ifadellerini kullandı. 


KAÇ ESNAF İNTİHAR ETTİ?


HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: "Covid -19’un Türkiye’de görülmeye başladığı Mart 2020’den bu yana kaç esnaf intihar etmiştir? Bakanlık olarak artan intihar vakalarını önlemek için hangi çalışmaları yapmaktasınız? Covid-19’un ne zaman biteceği ve tam kapanma süresinin ne kadar uzatılacağı belirsizliği karşısında; esnafın ekonomik dar boğazdan çıkabilmesi için Bakanlık olarak hangi çözüm önerileriniz ve projeleriniz var? Hayatına son veren esnaf Murat Gümüş’ün ailesinin sosyal ve ekonomik durumunu iyileştirmeye yönelik herhangi bir çalışmanız olacak mı?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA