Bu bir hukuk skandalı!


Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu, Hastanenin Konkordato sürecine ilişkin açıklama yaptı.

 

Tarih : 12 Mayıs 2021 Çarşamba 15:22

Yönetim Kurulu, “Mal varlığı terki yapılarak, Konkordato sürecinde olan hastanemiz, mevcut kayıtlı borç miktarının 1/3 cünü ödeyerek, tüm rehinli alacaklarının borcunu üstlenen firma ile hastaneye ortak olma konusunda anlaşmıştır. Yeni bir yapılanma ile alacaklarından feragat etmesine rağmen böyle bir finansal gücün hastanemize katacağı katma değerle, diğer alacaklarının ödenmesi konusunda mütabakata varmıştık. Bu yeni ortaklıkla ödeme sisteminin daha güçlü yapılacağı planlanırken, Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesine, tenzilatsız vade konkordatosuna geçiş için proje sunulmuş, projemiz güçlü ortaklık yapısı, alacak feragat tahhütnamesine rağmen mahkeme tarafından kötü niyetli olarak değerlendirilmiştir" 


“386 PERSONEL İŞSİZ KALDI"


Yönetim Kurulu, “Ramazan bayramının arefe günü bu talebimiz reddedilmiştir. Bu bir hukuk skandalıdır. Konkordato projeleri özünde alacaklı ile borçlunun anlaşması için imkan tanıyan projelerdir. Hiç bir bilirkişiye geçici süreler verilip, detaylı  incelemeye sokulmadan verilen bu karar hastanemizde çalışan 386 personelin Ramazan bayramına girerken işsiz kalmasına sebep olmuştur. Hastanemiz bünyesinde yatan 40 yoğun bakım hastası, 35 ameliyat olan hastamız da bu karardan dolayı mağduriyet yaşayacaktır" 


“BU KARARI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”


Hastane Yönetim Kurulu, “Bu hukuk skandalıyla Pazartesi itibariyle Hasta alımını ve planlanmış bütün ameliyatları iptal etmek zorundayız. Kurumların yaşaması için planlanmış bir kanun, kurumların bayram arefesinde kapatılmasına sebep olmuştur. Hemşireler gününde, hastanemizde çalışan 187 hemşire sağlık çalışanı arefe gününde işsiz kalmıştır. Alacaklıların alacaklarına ulaşması da daha zorlu süreçlere bırakılmıştır. Bu kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA