Yeşilboğaz: “Taviz vermeyeceğiz”


Mersin Kadın Platformu üyeleri, 1 Temmuz’da Türkiye genelinde düzenlenecek olan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” Mitingi öncesi Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, miting için eylem planı yapıldı. İstanbul Sözleşmesi için 1 Temmuz’da tüm Türkiye ile tek yürek olacaklarını ifade eden Yeşilboğaz, “İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir, taviz vermeyeceğiz. Devlet, kadını ve çocukları yaşatmak için istanbul sözleşmesi’ni yaşatmak zorundadır” dedi.

 

Tarih : 25 Haziran 2021 Cuma 12:10

İstanbul Sözleşmesi adıyla bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin, 19 Mart 2021 tarihinde sabaha karşı yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlükten çıkacağı açıklanması sebebiyle, Türkiye’deki Kadın Platformu’nun öncülüğünde çeşitli kurum, dernek ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla 1 Temmuz’da Türkiye genelinde gerçekleşecek olan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitinginde Mersin Barosu Türkiye ile birlikte tek yürek olmaya hazırlanıyor.

 

“DANIŞTAY'IN YÜRÜTMEYİ DURDURMA VE İPTAL KARARI VERMESİNİ TALEP EDİYORUZ”


Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner ve İnsan Hakları Merkezi üyesi Av. Ezgi Özkan’ın da bulunduğu ziyarette, İstanbul Sözleşmesi için dönüm noktası olan 1 Temmuz mitinginin Mersin ayağının oluşumu için fikir alışverişi yapıldı. “İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir” vurgusunun yapıldığı ziyarette Baro Başkanı Yeşilboğaz, “1 Temmuz’da Türkiye’nin her yerinden gücümüzü ve birlikteliğimizi ortaya koyacağız. İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir, taviz vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi şiddete karşı mücadelede bir güvencedir ve aynı zamanda devleti şiddete karşı önlem alması için yükümlülük altında tutmaktadır. Devletin bu yükümlülükten vazgeçme gibi bir lüksü yoktur. Devlet, kadını ve çocukları yaşatmak için İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak zorundadır. Danıştay'ın 1 Temmuz'dan önce yürütmeyi durdurma ve iptal kararı vermesini talep ediyoruz” ifadesini kullandı. Mersin Kadın Platformu üyeleri ise kadın ve çocuk hakları mücadelesine her zaman destek veren Mersin Barosu’na teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA