Tarsus’ta üzüm hasadı başladı


Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim yapılan yerlerinden birisi olan Mersin’in Tarsus ilçesinde üzüm hasadına başlandı. İlçeye bağlı Akçakocalı köyünde Yalova İncisi bağlarında yapılan hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarsus’ta ağırlıklı olarak Ergin Çekirdeksiz, Yalova incisi, Tarsus beyazı, Orli, Prima, Victoria, Red gulobe, Trakya İlkeren ve Cardinal cinsi üzümlerin yetiştirildiğini ifade ederek, ilçe genelinde 3 bin 500 üreticinin üzüm yetiştirdiğini söyledi.

 

Tarih : 25 Haziran 2021 Cuma 13:04

Hüseyin KIRKGÖZ


Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim yapılan yerlerinden birisi olan Mersin’in Tarsus ilçesinde üzüm hasadı başladı. İlçeye bağlı Akçakocalı köyünde Yalova İncisi bağlarında Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçeye bağlı Akçakocalı köyünde Yalova İncisi bağlarında yapılan hasat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bağın sahibi Ali Beyceoğlu’dan bilgi aldı ve kesim yapan tarım işçileriyle konuştu.


 TÜRKİYE'NİN ÜZÜM İHTİYACININ YÜZDE 5'İNİ TARSUS ÜRETİYOR


Tarsus’ta 115 bin dekar alanda bağcılık yapılarak üzüm üretimi yapıldığını ve bağcılıkta Türkiye'nin üzüm ihtiyacının yüzde 5'inin Tarsus’tan karşılandığını belirten Başkan veyis Avcı, bu yıl 300 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. İklim koşullarının bağcılık yönünden iyi geçtiğini ve üzümlerin son derece verimli ve kaliteli olduğunu vurgulayan Başkan Veyis Avcı, pandemi döneminde tarımsal üretimin ne denli önemli olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Tarsus’ta ağırlıklı olarak Ergin Çekirdeksiz, Yalova incisi, Tarsus beyazı, Orli, Prima, Victoria, Red gulobe, Trakya İlkeren ve Cardinal cinsi üzümlerin yetiştirildiğini belirten Başkan Avcı, ilçe genelinde 3 bin 500 üreticinin üzüm yetiştirdiğini söyledi ve hasadın üreticilere hayırlı ve bol kazanç getirmesi dileğinde bulunuldu. Bağ sahibi Ali Beyceoğlu ise, bu yıl üzümün istenildiği rekolte ve kalitede olduğunu ifade ederek, “Üzümlerimizi bu yıl dalında sattık. Girdi fiyatları yüksek olmasına rağmen çok şükür yinede üzüm yüzümüzü güldürüyor” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA