Barolar halkın sesi ve nefesidir!


Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Mersin Barosu seçimlerinde mevcut Başkan Bilgin Yeşilboğaz’ı destekleyecek. Baroların halkın sesi ve nefesi olduğunun altını çizen MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, "Sivil toplum örgütlerinin insan hakları, ekoloji mücadelesi, hayvan hakları, kadına şiddetle mücadele ve çocuk istismarının önlenmesinde en önemli destekçisi olmuştur. Mersin Barosu seçimleri sadece bir baro seçimi değildir. Bu seçim Ülkemizin ve kentimizin hukuk ve demokrasi alanında kazanımı olacaktır. Bizler Mersin Baro Başkanlığı seçiminde Bilgin Yeşilboğazı desteklediğimizi beyan ederek Mersin Baro üyelerinin ülkemiz ve kentimiz adına doğru karar verecekleri inancı ile Mersin Baro seçiminin başarılı geçmesini diliyoruz" dedi.

 

Tarih : 25 Haziran 2021 Cuma 13:35

Adem GÜNEŞ


Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Mersin Barosu seçimlerinde mevcut Başkan Bilgin Yeşilboğaz'ı destekleyecek. Dernek üyeleriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) basın açıklaması yapan Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, "Meslek Odaları ve demokratik kitle örgütleri olarak bizler ülkemizde ve kentimizde insanların eşit, özgür, adil ve sağlıklı yaşamaları için etkin mücadele etmekteyiz. Barolar kentin, ülkenin, hukukun ve sivil mücadelenin en önemli kurumlarından olduğu son dönemlerde verilen mücadelelerde ve kazanımlarda bir kez daha görülmüştür" ifadelerini kullandı. 


"BAROLAR KENT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"


"Barolar halkın sesi, nefesidir, sivil toplum örgütlerinin insan hakları, ekoloji mücadelesi, hayvan hakları, kadına şiddetle mücadele ve çocuk istismarının önlenmesinde en önemli destekçisi olmuştur" şeklinde konuşan Aslan, "Ülkemizde ve kentimiz de insanların barış içinde sağlıklı yaşam sürmeleri için yürüttüğümüz demokratik ve hukuk mücadelemizde Mersin Barosu fiziken, hukuken, her zaman yanımızda yer almış ve maddi-manevi destekleri olmuştur ve Kentimizin ekolojik sorunları mücadelelerinde önemli görevler üstlenmiştir. Başta Akkuyu Nükleer santral mücadelesi olmak üzere, Balık Çiftliklerine karşı, Karaduvar Polipropilen tesisine karşı, Limanın Atatürk Parkında genişlemesine karşı, Ormanlarımızın katledilmesine ve yok edilmesine karşı verilen mücadelelerde, Mersin Barosu hem halkın hem de meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin yanında yer almıştır. Birincisi 03-04 Temmuz ve ikincisi 10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılacak olan Mersin Barosu seçimleri sadece bir baro seçimi değildir. Bu seçim Ülkemizin ve kentimizin hukuk ve demokrasi alanında kazanımı olacaktır" dedi. 


"BİLGİN YEŞİLBOĞAZ'I DESTEKLİYORUZ"


Bu nedenle bu kentin mücadele saflarında yer alan, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri ile omuz omuza mücadele eden, destek veren, bir baronun varlığını sürdürmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Aslan, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: "Mersin Barosu Adaylarından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yönetimi bugüne kadar toplumsal kazanım yönünde mücadele yürütmüştür, bundan sonrada aynı anlayışın devam edeceğide açıktır. Ancak gerek bizim gerekse Mersin barosu ile diğer sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının vermiş olduğu ekoloji mücadelesinde sermayenin tarafında yer alan bir başkan adayına karşıyız. Mersin Baro Başkan Adayı Gazi Özdemir Balık Çiftlikleri davasında açmış olduğumuz davada balık çiftlikleri sahiplerinin vekili olarak karşımızda yer almış ve bundan sonraki süreçteki tarafını belli etmiştir. Mersinde demokratik ve hukuk mücadelesinde emek için eşitlik için özgürlük için ve ekolojinin bozulmaması için mücadele eden Baro Yönetiminin kentimize ve ülkemize fayda sağlayacağı bilinci ile Bizler Mersin Baro Başkanlığı seçiminde Bilgin Yeşilboğazı desteklediğimizi beyan ederek Mersin Baro üyelerinin ülkemiz ve kentimiz adına doğru karar verecekleri inancı ile Mersin Baro seçiminin başarılı geçmesini diliyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA