Ruslara var, Mersinlilere yok!


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Mersin ziyaretini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Akkuyu’da nükleer santrali yapan Ruslara imtiyazlar verdiği için santralin büyük bir kısmını gösterecekleri anlaşılıyor. Tayip bey Mersin’de neler görecek? Her halde 12 yıldır her seçimde ki ortak vaatleri olmasına rağmen yapılmayan Çukurova Havalimanını görmeyecek. Mersin-Antalya otoban yolu 20 yıldır yapılamıyor orayı da görmeyecek. Tarsus Kazanlı sahil bandı ile ilişkili gerekli altyapının yapılmadığını da görmeyecek ve bunlara para, kaynak olmadığını söylemeden gidecek. Ama taş ocaklarına para bulduklarını, Mersin’in denizini kirleten balık çiftlikleri için izin verdiklerini ve nükleer santrali övüne övüne anlatacak" dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2021 Cuma 14:25

Necdet TAŞ


Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Mersin İl Başkanlığını ziyaret etti. Özel’e ziyaretinde; Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ve Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ile Orhan Sümer de eşlik etti. 


"MERSİN'DEKİ GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ŞARJÖRLERİ TOPLATILDI"


Burada basın toplantısı düzeneleyen Özel, merkezi hükümetin Mersin ile ilgili yarım bıraktığı yatırımlara değindi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Mersin ziyaretini değerlendiren CHP’li Özel, “Bugün Mersin’deki konuğun siyasi bir tarafı olmasaydı, Mersin için anlamlı bir ziyaretti. Ama 83 milyonu, tüm Mersin’i kucaklayamıyor çünkü bir partinin genel başkanı sıfatıyla geliyor” diyen Özel, “Bir partinin genel başkanı sıfatını taşıyan Erdoğan gelirken, Mersinliler uzaktan duydukları bir gerçeklikle tanıştılar. Yüzlerce araçlık konvoyların, binlerce korumanın bir kente ziyaret öncesi neler yaşattığını Mersinliler çok yakından gördüler. Havaalanından Mersin’e ulaşana kadar yer yer 50 metrede polisleri görenler videolar paylaştılar. Mersin içindeki trafik ile pek çok cumhurbaşkanı ziyaretinde yaşanan bir tatsızlık yaşandı. Cumhurbaşkanlığının koruma ekibi dışında. Güvenlik güçlerinin, polislerin silahlarındaki şarjörler toplandı. Kendi polisine itimat etmeyen bir görüntü ile Mersin’de tanışmış oldu. Siyasi faaliyet için istenen binalar belediye başkanımız tarafından memnuniyetle kendilerine tahsis edildi. Bu tip kamuya ait binalarda parti sembolleri kullanılmaz, biz kullanmıyoruz. Bu semboller kullanıldı. Binaların önündeki taşlar ‘birileri bu taşı bize atar mı?’ diye emek verilerek dizilen taşlar yerlerinden toplatıldı. Toplantı yapılacak binadaki her odadaki her masanın çekmecesinin açık tutulması söylendi. Toplantı yapacakları binadaki her odanın kapısının, her masanın çekmecesinin açık tutulması ile ilgili taleplerini hep birlikte Mersin yaşadı, şaşırdı, gördü. Bir partinin genel başkanı tüm halkı kucaklamayınca, kutuplaştırmaya hizmet eden söylemleri bu kadar sık söyleyince kendisinin de bir tedirginlik, korku ve onu korumada da dünyada bu çağda hiçbir lidere karşı yapılmamış bir prosedür uygulanıyor. Mersin bunları hak etmiyor” ifadelerini kullandı. 


"KEŞKE MERSİNLİ NARENCİYE ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARI GÖRMEYE GELSEYDİ"


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Akkuyu Nükleer Santrali’ni yerinde görmeye geldiğini de söyleyen Özel, “Keşke Mersinli narenciye üreticilerin sorunlarını yerinde görmeye, esnafın sıkıntılarını dinlemeye, Mersin’deki yoksulları, işsizleri gençleri dinlemeye geldim’ diyebilseydi” diyerek eleştirilerde bulundu. Tartışmalı, karşı çıkılan, Mersin, Kıbrıs, Türkiye ve komşu ülkeler açısından dahi sıkıntı olan nükleer santrali görmeye gelen Erdoğan’e tepki gösteren Özgür Özel, “Santrali kendisine gösterirler ama Türk mühendislerine göstermediklerini bilmenizi isterim. Ruslar kendi teknolojilerini getiriyorlar ama teknolojilerini üretim taktiklerini öğretmiyorlar. Onu size bırakmıyorlar. Taklit etmeyesiniz, benzerini yapmayasınız, yani kendiniz milli bir şekilde ilerlemeyin diye her şey Ruslara ait. Orada çalışacaklara da Rus firması karar veriyor. Ama Tayyip beye, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanına böylesi bir yatırımda, böylesi imtiyazlar ve elektrik satın alım fiyatı verdiği için santralin büyük bir kısmını gösterecekleri anlaşılıyor. Tayip bey Mersin’de neler görecek? Her halde 12 yıldır her seçimde ki ortak vaatleri olmasına rağmen yapılmayan Çukurova Havalimanını görmeyecek. Mersin-Antalya otoban yolu 20 yıldır yapılamıyor orayı da görmeyecek. Tarsus Kazanlı sahil bandı ile ilişkili gerekli altyapının yapılmadığını da görmeyecek ve bunlara para, kaynak olmadığını söylemeden gidecek. Ama taş ocaklarına para bulduklarını, Mersin’in denizini kirleten balık çiftlikleri için izin verdiklerini ve nükleer santrali övüne övüne anlatacak" dedi. 


HÜKÜMETE KONTEYNER LİMAN TEPKİSİ


Mersin Limanının genişleme projesine de tepki gösteren Özel, "Mersin’in liman olarak projelendirilmesi meselesi. Burada çok önemli bira ayrım var. Zaten bu konuda 7 Ekim’de bir lojistik sempozyumu düzenleyeceğiz. CHP, Mersin’in bir lojistik merkezi olmasını istiyor ve konteynır limanını da çok önem veriyor. Ama mevcut limanı kiralayan bir firma karına kar katsın diye Mersin’in mevcut limanını bir kontreyner deposuna dönüştürüp, kentin siluetini, manzarasını ve turizm değerini ortadan kaldıran, oysa 10. Kalkınma Planına göre şehrin dışında, doğusunda yeni bir konteyner limanı yapılması gerekiyor ve biz bunu destekliyoruz. Ancak bunu yapmak yerine mevcut limanı yerinde genişletmek gibi yerinde ihanet projesiyle karşı karşıyayız. Hep Mersin’de olmayanları söylüyoruz. Ama olanlar var. Cumhurbaşkanı keşke nükleer santrali görmek yerine gelip belediyelerin nasıl hizmetler yaptığını ve nasıl sosyal demokrat bir belediyeciliği hayata geçirdiklerine tanıklık edebilse. Mersin’i nasıl yönetiyorsak, Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz. 12 yıldır havalimanı, 20 yıldır gelmeyen otoban, yıllardır yapılmayan çevre bandını konuşurken yıl sonu metro’yu getirmenin kıvancını yaşıyoruz. Mersinliler 31 Mart’ta bir kara verdiler, Büyükşehirde ve 3 belediyede CHP’yi seçtiler. MHP’li belediyeler gitti gerilim, stres bitti. O yüzden kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmiyor. CHP’lilerin tüm el kol bağlamalara karşı Mersinliler mutlu. Erdoğan gelecekte torunlarımız için bile tehdit olacak nükleer santrali görmeye gelmişken, kadına karşı pozitif ayrımcılıkla, çocuklarla gençlerle böyle bir belediyecilik anlayışını herkes söylüyor ya bu Türkiye’ye de iyi gelecek" şeklinde konuştu. 


“MUTFAKTA YANGIN VAR”


Daha sonra ülke gündemine ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan CHP'li Özel, "Artık mızrak çuvala sığmıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi her sene bir düşman bulup suçu onun üstüne yıkmakta mahir. Patates soğan depolarına baskın yapıp, üreticilerini, toptancılarını gözaltına almışlardı. Çünkü o dönemde tüm uyarılarımıza rağmen yanlış politikalar yüzünden fiyatlar fırlamıştı, ürün yoktu. Orada suçluyu, şeytanı öyle bulup göstermeye çalıştılar. Ama şimdi öyle bir noktadayız ki her şeyde birden fiyat fırlamış durumda. TÜİK var, ‘Tayyipi Üzmeyen İstatistik Kurumu’ diye, onun verdiği enflasyon rakamları görünüşte yüzde 19-20. Bu tabi esnafa ve emekliye zam verirken kullanmak için yapılmış manipülatif rakamlar. Gerçek enflasyon bağımsız kuruluşlar tarafından yüzde 40-60 arasında ölçülüyor. Ama birde mutfak enflasyonu var ki, mutfağı cüzdanı yakıyor. Cüzdanda ve mutfakta yangın var. Buna karşı hemen harekete geçtiler ve hemen algı operasyonuna başladılar. Yapmaya çalıştıkları tam olarak şu; biz aslında ülkeyi iyi yönetiyoruz ama birileri bizim sözümüzü dinlemediği için fiyatlar yüksek. Yaptıkları baskınlar ile şunu söylemek istiyorlar; ‘aslında biçim suçumuz yok, utanmaz ve arlanmaz bir şeftali var reisten habersiz yüzde 60 zamlanmış tüm kabahat onda. Şu kabak denilen laf dinlemez yüzde 88 zamlanmış, tüm suç onda. Biz iyi yönetmiş olmamıza rağmen yüzde 68 daha pahalıya tencereye giren taze fasulye birli birliğimize tehdit’ diyorlar. Suçu kendinde değil bulgurda, nohutta, kuru fasulyede, salçada bulan vatandaşın aklı ile alay eden, gözünün içine baka baka aptal muamelesi yapan bir anlayış var. Bu vatandaş tarafından da artık her gün üzüntüyle, esefle, kızarak ve bir süre sonra acıyarak ve gülümseyerek karşılanıyor. Çünkü bu çaresizliğin neden olduğunu hepimiz biliyoruz. 20201 yılının ilk 8 ayında çok sayıda esnaf kapandı ve bunların yüzde 35’i son 2 ayda daha doğrusu kapanma bittikten sonraki Haziran ve Temmuz’da yaşandı. Bu yılın ilk 8 ayında iflas eden esnaf sayısı 61 bin 736, bunların 21 bini Haziran, Temmuz ve Ağustos’ta yaşandı. Yani öyle bir noktadayız ki; 61 bin esnaf battı ve bunların çoğu son zamanlarda battı" dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA