Öğretmenlerin ‘CİMER’ isyanı!


Son günlerde eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dikkat çekmek ve öğretmenlerin CİMER üzerinden ya da başka şekillerde şikayet edilmesine tepki gösteren Mersin-1 Nolu Şube Başkanı Metin Ercan, “Öğretmeni iffetsizlikle itham edip, haysiyetine saldıranlar var. Öğretmenin kıyafetine, ders anlatımına takmışlar. Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyoruz eğitimcilere sahip çıkın. Okullarda artık sınıfta öğrencinin yerini değiştirirken bile tedirgin oluyoruz. Öğrencilerimize güzel davranışlar kazandırmak için yaptıklarımızdan dolayı ya saldırıya uğruyoruz ya da şikâyet edilerek aylarca sürecek soruşturmalara maruz kalıyoruz. Artık yeter CİMER’den ya da başka yollardan yapılan şikâyetlerde aslına astarına bakmadan her şikayette müfettiş göndermekten vazgeçin. Bizleri çocuklarımızla bırakın işimizi yapalım. Öğretmenlerin sürekli şikâyet edilerek itibarsızlaştırılmasına artık yeter diyoruz” dedi.

 

Tarih : 20 Ekim 2021 Çarşamba 14:16

Necdet TAŞ

Türk Eğitim-Sen Mersin-1 Nolu Şube Başkanlığı, son günlerde eğitim çalışanlarına yapılan şiddete dikkat çekmek ve öğretmenlerin CİMER üzerinden ya da başka şekillerde şikayet edilmesinde doğru olup olamayacağına bakılmadan anında muhakkik ya da müfettiş gönderilmesinin eğitim öğretim ortamlarını olumsuz etkilediğine dikkatleri amacıyla Yenisehir Mahmut Aslan Anadolu Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Mersin-1 Nolu Şube Başkanı Metin Ercan, “Öğretmeni iffetsizlikle itham edip, haysiyetine saldıranlar var. Cimer aracılığı ile öğretmenin kıyafetine, ders anlatımına takmışlar şikayet ediyorlar. Öğretmenlerimiz bu pandemi döneminde her türlü imkânsızlığa rağmen görevini yüz yüze ve uzaktan eğitimle gün boyu sürdürürken bunun karşılığında itibarsızlaştırılıyor, haksızlığa uğruyor, şikâyet ediliyor. Bazı köşe yazarı tayfası gazetesinde, bazı veliler, kimisi öğretmeni başörtülü olmasından, kimisi öğretmen oje sürüyor diyerek, dekolte olmayan kıyafete dekolte diyerek, kimisi uzaktan yapılan eğitimde öğretmeni öğrencisi ile yeterince ilgilenmediğini söyleyerek CİMER’E şikayet ediyor, gazetede yazıyor öğretmeni aşağılıyor, iftiralarda bulunuyor öğretmeni küçük düşürüyor” dedi.

PROGRAMA GELMEYEN ÖĞRETMENLERE CEZA

Öğretmenlerin bazı etkinliklere katılımının zorunlu tutulduğunu, katılmayan öğretmenlere ise cezalar verildiğini öne süren Ercan, “Bir ilçe milli eğitim müdürü çıkıyor, pazar gününe gelen öğretmenler günü programına tüm öğretmenlerin katılımını zorunlu tutuyor, programa gelmeyen öğretmenlere ceza veriyor. Öğretmenler günü meslektaşlarımızın hatırlanacağı taltif edileceği bir gün mü yoksa dayatmalarla katılımın zorunlu tutularak yapılan programlara gelmedi diye ceza verileceği bir gün mü? Öğrenci İstiklal Marşı töreninden kaçıyor, öğretmen arkadaşımız öğrenciyi dışarıdan törene katılması için okula getiriyor görevini yapıyor ama aile çocuğuna törenden kaçtığı için kızacağı yerde görevini yapan arkadaşımızı şikâyet ediyor. Biz öğretmenler öğrencilerimiz için varız. En büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. Öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz çocuklarınız çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki eğitim, okul, aile ve çevre bütn olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır” şeklinde konuştu.

ARTIK YETER!

Milli Eğitim Bakanı’na seslenen Ercan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyoruz eğitimcilere sahip çıkın. Okullarda artık sınıfta öğrencinin yerini değiştirirken bile tedirgin oluyoruz. Öğrencilerimize güzel davranışlar kazandırmak için yaptıklarımızdan dolayı ya saldırıya uğruyoruz ya da şikâyet edilerek aylarca sürecek soruşturmalara maruz kalıyoruz. Artık yeter CİMER’den ya da başka yollardan yapılan şikâyetlerde aslına astarına bakmadan her şikayette öğretmenlere muhakkik ya da müfettiş gönderme tavrınızdan vazgeçin. Bizleri çocuklarımızla bırakın işimizi yapalım. Öğretmenlerin sürekli şikâyet edilerek itibarsızlaştırılmasına artık yeter diyoruz. Son yıllarda öğretmenlik mesleği tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar itibarsızlaştırıldı. Ama bunun müsebbibi öğretmenlerimiz değildir. Bunun müsebbibi öğretmenler yata yata para kazanıyor diyen zihniyettir. Unutulmamalıdır ki milletlerin geleceğini eğitim belirler ve inşa eder. Bir milleti yıkmak için topa, tüfeğe, silaha gerek yoktur. Eğitimi bitirin, milleti bitirirsiniz. Eğitim öznesi öğretmendir. Öğretmenin itibarsızlaştırılması sürekli şikâyet edilerek, darp edilerek pasifleştirilmesi veli ve öğrencilerin karşısında pasifize edilmesi doğrudan eğitimi olumsuz yönde etkiler. Onun içindir ki, öğretmenlere sahip çıkmak hem Milli Eğitim Bakanlığının hem de tüm milletin ortak sorumluluğudur. Öğretmenin itibarı Milli Eğitim Bakanlığının namusudur. Öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Bir an önce etkili ve yetkili mercileri gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA