Mersin’de kar güzelliği


Mersin’in Erdemli ilçesinde denize 30 kilometre uzaklıkta bulunan Avgadı Yaylasına bu kış ilk, 3 yıl aradan sonra ise 30 santimi geçen kar yağdı. Ormanlarla kaplı bölge ve yayla karla birlikte muhteşem bir görüntüye kavuştu.

 

Tarih : 20 Ocak 2022 Perşembe 14:15

Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı Mersin’in sahil kentlerinden Erdemli ilçesine bağlı Aydınlar, Tozlu ve Sarıkaya mahallelerinin yer aldığı yazın nüfusun 80 ile 100 bine kadar çıktığı Avgadı Yaylası'nda etkili oldu. 2 gün süreyle etkili olan kar yağışı sonrası 30 santimi geçen kar kalınlığı oluştu. En son 2017-2018 yılında yoğun kar yağışı alan yayla, 3 yıl aradan sonra bu şekilde yağması vatandaşları da sevindirdi.

KARPOSTALIK GÖRÜNTÜLER

Yaylayı oluşturan mahalleler ve ormanlık alanlar drone ile havadan görüntülendi. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu bölgede esnaflar, özellikle hafta sonu kar gezintisine gelmek isteyenleri davet etti. 6 yıldır yaylada esnaflık yapan Eyüp Kılıç, ”En son bu kar 2017 ile 2018’de yağmıştı. Bu senede 3 gün önce tekrardan yağmaya başladı. İnşallah tekrardan yine bir yoğun kar yağışı bekliyoruz. Kışın burada esnaflar, yerli ve emekliler olmak üzere bin hane civarında kalıyoruz. Ama yazın nüfusumuz yaklaşık 80 ile 100 bin civarına çıkıyor. Hafta sonu herkesi sucuk ekmek yemeğe davet ediyoruz” dedi. Yayla sakinlerinden Fatih Cırık, ”2 gün güzel kar yağdı, arkasında fırtına çıktı. Eksi 20’leri gördük. Bugün hava düne göre daha iyi. Bu kışın ilk karı, en son 2018’de yağmıştı. Bu sene yağan kar 30 santim civarında. Önceki senelere göre yağan kara göre biraz az ama yine de çok şükür. Yine kar yağışı olacağı yönünde haberler geliyor, 50 santim kar yağacak deniliyor. Kıştan beklentimiz bu sene yüksek. Kış olmazsa sebze meyve burada olmaz, inşallah daha kar yağar” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA