Çukurova yeniden yapılanacak!


Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 3’üncü maçında da Fenerbahçe’ye yenilen ve seriyi 3-0 kaybederek şampiyonluğu rakibine kaptıran Çukurova Basketbol’da büyük hayal kırıklığı yaşanıyor. Sezona Türkiye Kupası, Lig Kupası ve Avrupa Kupası hedefiyle başlayan ancak sadece Türkiye Kupası’nı kazanarak sezonu tamamlayan Çukurova Basketbol’da Başkan Serdar Çevirgen, “ÇBK Mersin organizasyonu olarak saha içinden saha dışına, detaylı bir sezon değerlendirmesi yaptık ve gerek kulüp, gerekse de yurtdışı organizasyonlar olarak eksikliklerimizin farkındayız. Önümüzdeki sezon bu eksiklikleri giderip yine üç kulvarda şampiyonluğa oynayacağımızı tüm şehrimizin bilmesini isteriz” dedi.

 

Tarih : 16 Mayıs 2022 Pazartesi 11:37

Necdet TAŞ

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi’ni deplasmanda 97-71 yenen Fenerbahçe Safiport seride durumu 3-0 yaparak, şampiyon oldu. Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan maça hızlı başlayan Fenerbahçe Safiport, ilk periyodu 25-17 önde tamamladı. İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip, devreye 46-35 galip girdi. Maçın 3. periyodunda aradaki sayı farkını iyice açan Fenerbahçe, bu bölümü de 75-55 galip kapadı. Maçın son periyodunda rahat bir oyun çıkartan Fenerbahçe, maçı 97-71 kazanarak seride durumu 3-0 yaptı ve şampiyonluğu elde etti. İstanbul’da oynanan serinin ilk 2 maçını kazanan Fenerbahçe Safiport, bugün de Mersin’de rakibini 97-71 yenerek seride durumu 3-0 yaparak, sezonu şampiyon tamamladı. Maçın ardından şampiyonluk coşkusu yaşayan sarı-lacivertli ekip, şampiyonluk kupasını da aldı. Fenerbahçe'ye kupa ve madalyalarını TBF Başkan Vekili Ömer Onan tarafından verilirken, oyuncular ve teknik ekip büyük sevinç yaşadı. Ayrıca maçın oyuncusu da Fenerbahçe'den Satou Sabally seçildi. Karşılaşmaya Esra Ural Topuz, Sinem Ataş, Asena Yalçın, Shavonte Zellous ve Şevval Akalan 5'i ile başlayan Çukurova, mücadeleyi 71-97 kaybetti. Mersin ekibinde ilk kez A takımla resmi bir maça çıkan ve 2 dakika sahada kalan Asya Ülker, takımına 5 sayılık katkı sağladı. Turuncu-lacivertlilerde Zellous 19, Sinem Ataş ise 17 sayıyla oynadı.

“ÖNÜMÜZE ENGELLER KOYDULAR”

Sezona Türkiye Kupası, Lig Kupası ve Avrupa Kupası hedefiyle başlayan ancak sadece Türkiye Kupası’nı kazanarak sezonu tamamlayan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Serdar Çevirgen sezonun değerlendirmesini yaptı. 3 kupa hedefi ile yola çıktıkları 2021-22 sezonunun sona erdiğini hatırlatan Çevirgen, “Hedeflediğimiz 3 kupadan sadece 1’ini almış olsak da 6 yıllık genç bir organizasyonun yaşayarak elde ettiği tecrübenin en büyük kazancımız olduğunu düşünüyoruz. Bu kısa sürede 2 defa Kadınlar Süper Ligi’nde final oynadık. Mersin’e 1 Türkiye Kupası kazandırdık. Ülkemizi 1 sezon Avrupa’nın en büyük kadın Basketbol organizasyonu Euroleague’de, 2 sezon ise 2 numaralı organizasyonu EuroCup’ta temsil ettik. İlk sezonumuzda çeyrek final oynayıp; bu sezon is Final Four’a ulaşıp, yarı finallerde yer aldık. Bütün Avrupa otoritelerince favori gösterildiğimiz turnuvada, finalde bizle karşılaşmak istemeyen Fransız seyircilerin de desteğini alan Umana Reyer’e karşı, taraflı hakem yönetiminin de devreye girmesiyle şampiyonluk hedefimize ulaşamadık” ifadelerini kullandı.

“TBF LİSANS YÖNETMELİKLERİNE TAKILDIK”

Avrupa macerasının sonlanmasının ardından Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu hedefine odaklandıklarını ancak bu sefer de TBF Lisans yönetmeliklerine takıldıklarını ifade eden Çevirgen, “Avrupa Şampiyonluğu için kurduğumuz kadromuzdaki yabancı sayısını, TBF Lisans yönetmelikleri doğrultusunda azaltmamız gerektiğinden, Kristine Anigwe ve Yvonne Turner ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu iki oyuncumuzla ilgili kamuoyunda çıkan yanlış bir algıyı da düzeltmek istiyoruz. Bu oyuncularımızı EuroCup’ı kazansak dahi oynatamayacaktık çünkü EuroCup’ı kazanmak için KBSL’de izin verilen yabancı sayısının üzerinde bir sayıya sahiptik.  Ardından yerli statüde oynayan oyuncumuz Quanitra Hollingsworth ile başlayan sakatlık serimiz, Jasmine Thomas’ın ameliyat gereksinimi ve KBSL yarı final maçlarından sonra ise kadromuzun diğer iki kilit ismi Temi Fagbenle ve Tiffany Hayes’in sakatlığı ile sürdü. Yani ana rotasyonumuzu oluşturan en önemli 4 oyuncumuzu Fenerbahçe maçı öncesinde sakatlık sebebiyle oynatamadık. Bu sebeple, çok iyi başlayıp ilk turda Bursa Büyükşehir’i 2-0, yarı finalde OGM Ormanspor’u 3-0 ile geçtiğimiz Play-Off’un finalinde Fenerbahçe Safiport karşısında ilk iki maça 3, son maça ise sadece 2 yabancı oyuncumuzla çıkmak zorunda kaldık ve finali kaybettik” dedi.

“DAHA GÜÇLÜ DÖNECEĞİZ”

“ÇBK Mersin organizasyonu olarak saha içinden saha dışına, detaylı bir sezon değerlendirmesi yaptık ve gerek kulüp, gerekse de yurtdışı organizasyonlar olarak eksikliklerimizin farkındayız. Önümüzdeki sezon bu eksiklikleri giderip yine üç kulvarda şampiyonluğa oynayacağımızı tüm şehrimizin bilmesini isteriz” ifadelerini kullanan Çevirgen, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizin ve bize inanan sponsorlarımızın bize yüklediği misyondan geri adım atmayacağımızdan herkes emin olabilir. Avrupa’da kadın basketboluna en fazla yatırım yapan, gerek tesisleri gerek altyapı organizasyonuyla kendi kendine yeten örnek bir kulüp durumundayız. Bugün Türkiye Şampiyonu olan U16 takımımız da bunun en güzel örneklerinden biri.  ÇBK Mersin Organizasyonu olarak yarıştığımız her kulvarda şampiyonluk için oynayan, bunun alternatifini düşünmeyen bir organizasyonuz. Bu doğrultuda önümüzdeki sezon yine, gerek şehrimiz Mersin’i gerek tüm basketbolseverleri salonlara çekecek heyecan verici bir takım kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şehrimizin bize olan inancını hissediyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolda Anadolu’dan Avrupa kadın basketbolunun en tepesine olan yürüyüşümüz devam edecek.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA