Sağlık çalışanları iş bıraktı


Tüm Türkiye’de oluğu gibi Mersin’de de iş bırakma eylemi başlatan sağlık çalışanları, ceza yönetmeliğinin geri çekilmesini talep etti. Konuyla ilgili konuşan Hekim Birliği Sendikası tarafından Toros Devlet Hastanesi Temsilcisi Dr. Mine Köybaşı Usta, “Ne yazık ki aynı Sağlık Bakanlığı aynı dönemde aile hekimlerini Ceza Yönetmeliği ile cezalandırmaya başlamıştır. Ceza Yönetmeliği ile biz aile hekimlerinin iş güvencesi kalmamış özlük haklarımız gasp edilmiş konuşmalarımız yasaklanmıştır. Ceza Yönetmeliğinin geri çekilmesi için verdiğimiz mücadele karşılıksız kalmıştır” dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 13:49

Neşet TORUN

Mersin’de sağlık çalışanları Aile Hekimlerinin Ceza yönetmeliği ile cezalandırılmasına tepki göstermek için 2 gün iş bırakma eylemi başlattı. İş bırakma eyleminin ilk gününde Hekim Birliği Sendikası tarafından Toros Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde basın açıklaması yapıldı. Hekim Birliği Sendikası adına açıklama yapan Toroslar Devlet Hastanesi temsilcisi Dr. Mine Köybaşı Usta, 30 Haziran 2021 günü pandeminin tüm dünyayı esir aldığı ve hekimlerin esir edildiği bir dönemde tüm dünyada hekimlere hakları verildiğini ifade ederek, “Bu dönemde ülkemizdeki hekimler alkışlandı ve Sağlık Bakanı ‘Hakkınız ödenemez’ dedi. Ne yazık ki aynı Sağlık Bakanlığı aynı dönemde aile hekimlerini Ceza Yönetmeliği ile cezalandırmaya başlamıştır. Ceza Yönetmeliği ile biz aile hekimlerinin iş güvencesi kalmamış özlük haklarımız gasp edilmiş konuşmalarımız yasaklanmıştır. Ceza Yönetmeliğinin geri çekilmesi için verdiğimiz mücadele karşılıksız kalmıştır” şeklinde konuştu.

PERFORMANS SİSTEMİ ZORLUYOR

1 Aralık 2021 tarihinde TBMM'de kabul edilen hekimlerin maaş ve emeklilik haklarındaki iyileştirme konulu kanunun daha iyisi yapılacağı vaadi ile geri çekildiğini iddia eden Usta, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ancak tüm itirazlarımıza rağmen 23 Haziran 2022 günü yayımlanan Gasp Yasası 1 Aralık 2021 tarihindeki teklifin çok gerisindedir ve daha önceki eylem kararlarında dile getirdiğimiz temel maaş ve diğer özlük hakları taleplerimizi karşılamadığı aşikardır. Gasp Yasası ile hekimlere verilen sözler gasp edilmiş ve yerine getirilmemiştir. Sözde özlük haklarına yönelik düzenleme ile temel maaş ve sabit ödemelerimize 1 kuruşluk dahi artış yapılmıştır. Aksine, hekimlerin başından beri itiraz ettiği performans sistemi daha da zorlanmaktadır. Diğer taraftar geçici görevlendirme, mobbing, tıbbi standartlara aykırı muayene süreleri sağlık personeli gibi sorunlarımız devam etmektedir ve bir çözüm sağlanmamıştır. Bu sebeplerle mesleki hak ve menfaatleri için 30 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihlerinde acil servis, doğum, diyaliz üniteleri, 112, onkoloji poliklinikleri, adli vakalar ve tüm yatan hasta hizmetleri gibi acil ve özellikli birimler hariç olmak üzere tüm sağlık kurumlarımızda ve Aile Hekimliği Birimlerinde meşru iş bırakma eylemi kararı alınmıştır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA