’Günlük en az 2,5 litre su tüketin’


Diyetisyen Cemre Balkan, “Su tüketimi, vücudumuzdaki ozmotik dengeyi sağlamak bakımından dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Yetişkin bireylerin günlük en az 2,5 litre su tüketmesi, yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirebilmek açısından elzemdir” dedi.

 

Tarih : 9 Ağustos 2022 Salı 15:35

Diyetisyen Cemre Balkan, su tüketilmesi gereken miktarın bireylerin yaş gruplarına, cinsiyetine ve fiziksel özelliklerine göre değişiklik gösterebildiğini belirterek, açıklamalarda bulundu. Özellikle yaz aylarında sıcaklardan dolayı oluşan terlemelerle daha fazla sıvı kaybı gerçekleştiğinin altını çizen Cemre Balkan, şunları söyledi: “Vücut ağırlığının yüzde 10’undan daha fazla su kaybedilmesi şiddetli halsizlik ve sıcak çarpmasına neden olur. Bol sıvı alımı ile oluşacak bu vücut dengesizliğinin önüne geçilmesi önemlidir. Vücutta eksilen sıvıyı kahve, çay, gazoz şeklinde değil, su olarak alınmalıdır. Fakat eğer fazla miktarda su tüketimi sağlanamıyorsa alternatif bir seçenek olarak ayran, doğal maden suları, doğal bitki çayları, meyvenin kendi tadı ile yapılmış kompostolar içecek olarak tercih edilebilir. Kafeinli ve alkollü içecekler vücuda verdiklerinden fazla sıvı kaybına neden olduğu için özellikle yaz aylarında pek önerilmez, kullanıldığı taktirde daha fazla su tüketimi sağlanmalıdır. Çok şekerli ve kalorili içecekler yerine taze meyve veya sebze içeren elektrolit dengesi uygun seçimler daha doğru olur.” Meyve tüketiminin önemine de değinen Balkan, “Su içeriği yüksek olan meyve ve sebzeleri tüketmek de yaz ayları için çok önemlidir. Veya bunlarla doğal içecekler de yapabiliriz. Örnek olarak; Şeker yerine tatlandırıcı kullanarak, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve bol buzlu su bir limonata hazırlanabilir. Yine aynı şekilde şeftaliden veya diğer meyvelerden de komposto yapılabilir. Porsiyon miktarını sizin ayarlayacağınız, meyvelerini isteğinize göre değiştirebileceğiniz enfes bir komposto, yaz akşamları için elzem haline gelecektir” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA