2022 yazında en çok ziyaret edilen şehir; Mersin!


Türkiye’deki turizm faaliyetleri pandeminin ardından bu yıl iyi bir ivme yakalarken, bir yaz tatili sezonu daha geride kaldı. Otel ve villa arama platformu Neredekal.com, kullanıcı verilerinden hareketle hazırladığı raporda, yerli turistlerin üç aylık dönemde en sık ziyaret ettiği destinasyonlara ışık tutarak, 2022 yazının karnesini çıkardı. Daha sakin ve uygun fiyatlı bir tatilin hayalini kuranlar yaz tatilini Mersin’de Susanoğlu ve Silifke ilçesine bağlı diğer koy ve plajları ziyaret ederken, şehir 2022’nin yaz aylarında Türkiye genelinde en çok tercih edilen yer konumuna ulaşmış.

 

Tarih : 28 Eylül 2022 Çarşamba 12:14

Hüseyin KIRKGÖZ

Türkiye’deki turizm faaliyetleri pandeminin ardından bu yıl iyi bir ivme yakalarken, bir yaz tatili sezonu daha geride kaldı. Otel ve villa arama platformu Neredekal.com, kullanıcı verilerinden hareketle hazırladığı raporda, yerli turistlerin üç aylık dönemde en sık ziyaret ettiği destinasyonlara ışık tutarak, 2022 yazının karnesini çıkardı.

SUSANOĞLU DOLUP TAŞMIŞ

Pandemi kısıtlamalarının ardından hızlı bir yükselişe geçen ülkemiz turizminde bir yaz tatili sezonu daha geride kaldı. Türkiye, geçtiğimiz üç aylık yaz döneminde de yurt dışından gelen turistlerin ilk destinasyonları arasında yer alırken, ülkemizin doğasını, tatil köylerini, etkinliklerini keşfetmek isteyen yerli turistler de yollara koyuldu. Otel ve villa arama platformu Neredekal.com ise kullanıcı verilerinden hareketle, odağına yerli turistleri alarak hazırladığı raporda 2022 yazının seyahat haritasını çizdi. Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan insanların rotalarına ışık tutulan çalışmada, farklı coğrafyadaki kişilerin bu yaz en çok hangi bölgeleri tercih ettiği açıklandı. 81 ildeki kullanıcıların platform üzerinden yaptıkları arama ve rezervasyon verilerinden yararlanılan çalışmada, yerli turistlerin yaz aylarında en çok talep gösterdiği tatil bölgeleri belirlendi. Yayınlanan raporda vatandaşların tatil için genellikle uzak destinasyonları tercih etmek yerine, kendi bölgelerinde kaldığına dikkat çekiliyor. Akdeniz ile birlikte en çok ziyaret edilen bölgelerin başında bulunan Ege’nin ise İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki turistlerin yaz aylarındaki ilk tercihi olduğu kaydediliyor. Akdeniz’e gitmek istese de daha sakin ve uygun fiyatlı bir tatilin hayalini kuranlar ise Mersin’de Susanoğlu ve Silifke beldelerini ziyaret ederken, şehir 2022’nin yaz aylarında Türkiye genelinde en çok tercih edilen yer konumuna ulaşmış.

İSTANBULLULAR EN ÇOK MUĞLA’YA GİTTİ

İstanbullular tatil için en çok Muğla’nın Bodrum ilçesindeki otel ve pansiyonlara yönelirken, Gökçeada ve Çınarcık da 2022 yazının en çok rağbet gören yerler arasında bulundu. Ankaralıların destinasyonlarının başında Muğla’nın Fethiye ilçesi gelirken, raporda Sinop ve Ankara’nın Beypazarı ilçesinin de yoğun ilgi gördüğü belirtiliyor. İzmirliler ise üç aylık dönemde en çok yine Çeşme’de vakit geçirirken, Neredekal.com Gümüldür ve Ayvalık Sarımsaklı’nın da en sık ziyaret edilen tatil lokasyonları arasında geldiğini aktarıyor. Rapordan hareketle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde Sinop ve Trabzon yoğun ilgi görürken, Bartın ve Rize de birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Neredekal.com’un raporundan edinilen bilgilere göre, kültürel ve turistik aktiviteler yönüyle öne çıkan Ege ve Marmara bölgelerindeki Balıkesir ve Çanakkale, Aydın ve Muğla şehirleri tatilcilerin ilk duraklarından biri oldu. Yerli turistlerin 2022 yaz tatiline mercek tutan çalışmada Ayvalık, Cunda, Assos, Çeşme, Alaçatı, Kuşadası, Bodrum’a sıklıkla gidildiğinin altı çizilirken, Kırşehir, Yozgat ve Elazığ’da yaşayanların yazın en çok Kapadokya’yı gittiği görülüyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA