Mezitli’de “99. Yılda 99 Zeybek” Gösterisi


Cumhuriyetin ilanının 99. Yıldönümü nedeniyle Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi iş birliği ile

 

Tarih : 31 Ekim 2022 Pazartesi 09:49

Haber Merkezi

Sanat Çarşısı bahçesine dikilmiş olan Türk Bayrağını bir kişinin sökmeye çalışması ve çevrede bulunanların buna izin vermeyerek bayrağı yerine dikmesiyle başlayan gösteride, 99 oyuncu, Zeybek oyununu oynadı. Folklor eğitmenleri Ömer Özsin ve Süleyman Uysal tarafından iki haftalık bir süreçte kurs alarak hünerlerini başarıyla ortaya koyan zeybek ekibi, izleyenler tarafından da alkışlarla ödüllendirildi. Başkan Tarhan ve Gelbul, eğitmenlere teşekkür plaketi sundu.

“ATATÜRK’ÜN EMANETİNİ YAŞATACAĞIZ”

Cumhuriyet coşkunu her alanda kutlamaya özen gösterdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yaptığı konuşmada, “Önceki akşam Pinhani konseri ile gençlerimize cumhuriyet coşkusunu yaşatmaya çalıştık. Bugün de her biri farklı meslek ve çevreden oluşan halkımızla muhteşem bir zeybek oyunu ortaya koymaya gayret gösterdik. Çok iyi biliyoruz ki, Cumhuriyet; yaşam güneşimiz, geleceğimizin güvencesi, bizim yönetim ufkumuz, aydınlığımız, onur anıtımızdır.2023 tarihsel bir dönem olacaktır. 2023 Cumhuriyetin varlık dönemeci, tarihin en keskin dönemecidir. Cumhuriyete kastetmek isteyenlerin sonbaharı gidiyor. 2023 Cumhuriyeti yeniden kurma ilkbaharı geliyor.Atatürk bu kutsal armağanı gençlerimize hediye etmiş olsa da Cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yüceltmek hepimizin onur, insanlık ve yurttaşlık görevidir. Türk gençliği onun koşusunu sonsuza değin sürdürecek. Atatürk'ün emanetini yaşatacaktır. Bu dönemeci Cumhuriyet yönüne çevirebilmek umut ve inancı ile 99. yıl kutlu olsun” dedi.Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbulda, işlerinden, zaman ayırarak zeybek oyunun için çalışma yapan ve bu güzel gösteriyi ortaya koyan tüm gönüllülere ve eğitmenlere teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA