İklim krizine dikkat çekmek için el ele verdiler


Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, iklim krizine neden olan uygulamaların önüne geçebilmek, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunmak, korumak ve bu konuda toplumda farkındalık çalışmaları yapmak için el ele verdi.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 11:28

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığında düzenlenen toplantıda, Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi Av. İbrahim Hakkı Koç, Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Av. Derya Demir, komisyon üyeleri Av. Azize Altıok Özmen, Stajyer Av. Başak Keskin ve Av. Özden Demir, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürü Cihan Polat, İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Şube Müdürü Dr. Zafer Kuşatan, İklim ve Çevre Bilim Merkezi Şube Müdürü Onur Sevin, Çevre Mühendisi Zeki Altun ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ile bir araya gelerek, iklim krizine karşı işbirliği içerisinde yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişi yaptı.

HEDEF SIFIR ATIK

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarının, hedeflerinin ve projelerinin paylaşıldığı toplantıda, iklim krizinin yarattığı sonuçların yaşam hakkı sorunu olduğu vurgulanarak, yurttaşların bilinçlenmesi ile sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına hep birlikte sahip çıkmanın mümkün olacağı, karar alıcılara yapılacak kamuoyu baskısıyla iklim krizine neden olan birçok uygulamanın önüne geçilebileceği belirtildi. Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu açıklamasında; hukukun üstünlüğünü, insan haklarını korumakla ve savunmakla görevli Mersin Barosu’nun sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının savunulması ve korunması konusunda üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğunu ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının ihlal edilmesine seyirci kalmayacaklarını ifade etti. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu ise, insanın sağlıklı çevrede yaşama hakkı için Mersin Barosu ile birlikte işbirliği içerisinde çalışmayı önemsediklerini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA