8220 Space Tigers, Dünya Şampiyonası’nda!


FRC 2023 - First Robotic Competition Haliç Regional’da, 8220 Space Tigers takımıyla mücadele eden Uğur Okulları Mersin Kampüsü Robotik Takımı, Türkiye Şampiyonu olarak WINNER ödülünün sahibi oldu.

 

Tarih : 6 Nisan 2023 Perşembe 16:21

Haber Merkezi

Bu yıl 34’üncü sezonu düzenlenen ve gençlere hayat becerilerini geliştirerek teknoloji ve bilim alanında lider olmaları için ilham vermeyi amaçlayan First Robotic Competition (FRC)’ın Haliç Regional Turnuvası İstanbul’da gerçekleşti. Charged Up ismiyle düzenlenen FRC’de, 8220 Space Tigers Takımı WINNER ödülü alarak Türkiye Şampiyonu oldu.

ABD’DE DÜZENLENECEK ‘DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK

Her yıl lise öğrencilerinden oluşan takımlarla düzenlenen ve uluslararası robotik yarışması olan FRC’de, takımlar, koçlar ve mentorlar altı haftalık zaman diliminde 56 kiloya yakın ağırlıkta oyun oynayan robotlar inşa ediyor. Robotlar topları hedef yerlere atmak, diskleri belirli hedeflere atmak, barlara asılmak gibi çeşitli görevleri tamamlıyor. Bu yılki FRC ise ‘Security/Güvenlik’ teması ile gerçekleşti. Robot performanslarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de ön plana çıkan takımlar çeşitli ödüller aldılar. 8220 Space Tigers Takımı, 50 takım arasından sıralama turları, çeyrek final ve yarı final maçlarında rakiplerini geride bırakarak finallere kaldı ve Haliç Regional’da Türkiye Şampiyonu oldu. 8220 Space Tigers, bu şampiyonlukla beraber ABD’de Houston’da düzenlenecek ‘Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. FIRST Robotics Competition da takımların sıkı kurallar altında, sınırlı zaman ve kaynaklarla, heyecan dolu bir ittifak formatında temalı bir saha oyunu oynamak için endüstriyel boyutta robotların inşa etmek ve programlamak için gelişmiş teknolojiyi kullandığını belirten 8220 Space Tigers Takım Mentörü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İlker Erdevil, “Bir öğrencinin yaşayabileceği mühendislik deneyimine en yakın etkinliktir. Her takım markasını geliştirir, hedeflerine ulaşmak için fonlama çalışmaları yapar ve yerel toplulukta STEM’i tanıtmak için çalışır. Bu sene Qualcomm tarafından sunulan FIRST ENERGIZE ℠ 2022-2023 robotik sezonu boyunca takımımız sürdürülebilir enerjinin geleceğini yeniden tasarlayarak fikirlerini geleceğe taşıdı. Takımımız Mersin’deki okullar içinde bir ilki gerçekleştirerek Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli robotik turnuvasında şampiyon olarak Mersinimizi gururlandırdı” dedi.

AYLAR SÜREN ÇALIŞMA İLE HAZIRLIK

Takım Kaptanı Ünal Can Güngör, “Sezon teması ve görevleri her yıl değişen FRC’ye aylar süren bir çalışma ile hazırlandık. Okulumuzun desteği ve uyumlu ekip çalışmamız ile şampiyonluk elde ettik, hepimiz ülkemizi Amerika’daki dünya müsabakalarında temsil edeceğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu. Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Refik Ziya Subaşı ise, “Yıllardır çok ciddi emek veren bir çalışma emeğini başta Takım Mentörü İlker Erdevil’in, Hikmet hocamın ve bugünlere gelene kadar space tigers bayrağını taşıyan öğrencilerimizin başarısıdır. Derslerinden geri kaldılar, eve geç gittiler, hafta sonlarını geç saatlere kadar okulda kalıp çalıştılar. Takım olarak robotumuzun nasıl mükemmel hale getiririz veya nasıl sosyal sorumluluk projeleri yaparız, düşünceleri günlerce yaşadık. Hedeflerimizle yola çıktık. Büyük standartlar belirledik. Bu büyük bir inancın zaferidir. Amacımız bileme inanan nesiller yetiştirmektir. Öğrenlerimize, mühendislik, teknoloji ve matematik alanlarında bir eğitim ve kariyer hedeflemeye motive eden ve aynı zamanda özgüven ve hayat becerilerini geliştiren ulaşılabilir ve inovatif programlar tasarlamalarını sağlamaktayız. Bu zaferi baş mimarı olan öğrencilerime, onları yetiştiren ailelerine ve mentör öğretmenlerine teşekkür ediyorum. İnanıyorumki bu bayrak elden ele aynı tutkuyla azimle büyük başarıları hep beraber göreceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA