Eczacılık yeminine sadık kalın!


Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunları düzenlenen tören ile diplomalarını aldı. Diploma töreninde konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, “Eğitim veren 59 Eczacılık Fakültesi arasında akredite olan 14 Fakülteden biri de tam akreditasyona sahip Eczacılık Fakültemizdir. Fakültemizden toplam 950 eczacı mezun olmuştur. Ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinde eczacılık mesleğinin hangi alanında görev alsanız alın edeceğiniz eczacılık yeminine sadık kalarak en iyi şekilde hizmet vereceğinize inanıyorum. Sizler mesleğimizin geleceğisiniz” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 10:57

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eczacılık Fakültesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, 25. bölge Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir, öğretim elemanları, idari personel, mezun öğrenciler ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, sanatçılar Gökay Dinçer ve Oral Mustafa Akça’nın gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin ardından açış konuşmalarına geçildi.

“KENDİNİZİ GELİŞTİRİN, YENİLİKLERİ TAKİP EDİN”

Konuşmasına Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına ise baş sağlığı dileyerek başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, depremin yaralarının en kısa sürede sarılacağını ifade etti. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Öztürk, “Sevgili mezunlarımız, girdiğiniz bu uzun yolu başarıyla yürüdünüz ve mezun oluyorsunuz. Bundan sonra da kendinizi mesleki anlamda sürekli geliştirmeniz ve yenilikleri takip etmeniz gerekmektedir. Pandemi ve depremin yarattığı olumsuz şartlar altında bazı dönemler eğitiminiz arzu edildiği gibi yürütülememiş olabilir. Bu yüzden kendinizi eksik hissettiğiniz alanlarda bu eksiklikleri kapatma fırsatları yaratmanızda fayda olacaktır. Mezunu olduğunuz üniversiteye aidiyet duygunuz hiçbir zaman azalmasın. Her biriniz çok önemli değerlersiniz. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, yani aklın ve bilimin yolunda ilerleyiniz.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk konuşmasını, mezunların en iyi şekilde yetişmeleri için büyük emekler veren öğretim elemanlarımıza ve ailelere teşekkür ederek sonlandırdı.

CANACANKATAN; “SAĞLIK SEKTÖRÜ HIZLA GELİŞİYOR”

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan ise; “Öncelikle 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşadığımız depremde yaşamını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anarken; tüm vatandaşlarımıza da başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Kaybettiğimiz 4. Sınıf öğrencimiz Ela Fedva Güleryüz’ü rahmet ve sevgi ile anıyorum. Son yıllarda sağlık sektöründe hızla gelişen yeni tanı ve tedavi yöntemleri, akıllı ilaç ve ilaç salınım teknolojileri, hedefe yönelik özel tedaviler ve bu amaçla geliştirilen ilaçlar sağlık sektöründe bilinen tedavi yöntemlerinin önüne geçecektir. Bu nedenle eczacılık eğitim ve öğretiminin kalitesini yükseltmek en önemli hedeflerimizdendir. Eğitim veren 59 Eczacılık Fakültesi arasında akredite olan 14 Fakülteden biri de tam akreditasyona sahip Eczacılık Fakültemizdir. Fakültemizden toplam 950 eczacı mezun olmuştur. Ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinde eczacılık mesleğinin hangi alanında görev alsanız alın edeceğiniz eczacılık yeminine sadık kalarak en iyi şekilde hizmet vereceğinize inanıyorum. Sizler mesleğimizin geleceğisiniz. Gerçekleştirmek istediğiniz tüm hedeflerinizde ve ihtiyaç duyduğunuz her anınızda bizlerin yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim” şeklinde konuşarak sonlandırdı.

SAĞIR; “ÖMÜR BOYU ÖĞRENMEYE AÇIK OLUN”

İki meslek örgütünden birisi olduklarını ifade eden Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tarkan Bir ise ilk olarak kooperatif ile ilgili bilgiler verdi. Birinci yıldan beşinci yıla kadar öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Tarkan Bir, bundan sonra da genç eczacıların yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi ve tüm mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi. Mezunların 5 yıl önce yazmaya başladıkları hikâyenin bugün son noktasını koyduklarını belirten 25. bölge Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır, eczacılığın sadece alınan eğitimle ibaret olmayan, yaşam boyu öğrenmeye açık olan bir meslek olduğunu söyledi. Meslek örgütü olarak ise; kapılarının her zaman genç eczacılara açık olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

”BİR ŞİFACI OLARAK, BİLİMİN IŞIĞINDA HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Ecz. Seda Nur Hortoğlu ise eczacılık mesleğinin kısa süre içerisinde en büyük tutkusu haline geldiğini ifade etti. Hortoğlu, “Bizler, hastalığın mekanizmasına yönelik etkili, bitkisel hayvansal veya sentetik kaynaklı kimyasalları kullanarak en uygun formda ilaçları hazırlayan ve hastaya ulaştıran sağlık profesyonelleriyiz. Hastaların en yakın ve ilk sağlık danışmanlarıyız. Bizlerin bu noktaya gelmesinde büyük emekleri olan ailelerimize ve kendi ışıklarından bizlere ışık vermekten kaçınmayan, öğrencisine dokunan tüm değerli hocalarıma teker teker teşekkür ediyorum. Bir şifacı olarak bilimin ışığında her zaman en iyisini yapacağıma söz veriyorum.” dedi. Beşinci sınıf temsilcisi Ecz. Hasan Yavuz ise; “Bugün burada mezuniyet belgemizi alarak üniversitemizden resmen ayrılıyoruz. Bu belge, sadece bir kâğıt parçası değil. Bizim emeklerimizin, başarılarımızın bir kanıtı. Eczacılık Fakültesi’nde geçirdiğimiz yıllar boyunca, birçok zorluğa ve engellere rağmen mesleğimizi en iyi şekilde öğrenmek için çaba sarf ettik. Bugün de bu çabaların karşılığını alıyoruz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından fakülte birincisi Ecz. Seda Nur Hortoğlu’na plaket ve belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, fakülte ikincisi Ecz. Beste Turuç’a Dekan Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, fakülte üçüncüsü Ecz. İlayda Yalçın’a ise 25. bölge Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Özgün Sağır takdim etti. Dereceye giren öğrencilerin plaket ve belgelerini almalarının ardından, diğer öğrencilere temsili diplomaları Eczacılık Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Daha sonrasında fakülte birincisi Ecz. Seda Nur Hortoğlu yaş kütüğe dönem plakasını çaktı. Hemen ardından mezunlar, Eczacılık Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Nil Ünal tarafından okutulan eczacılık yeminini ettiler. Mezuniyet töreni, mezunların 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA