Toros’un aşçıları üniforma giydi


Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Geleneksel Aşçı Üniforması Giydirme Töreni düzenlendi. Törende konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Topluma hizmet tarafında da TORSEM kanalıyla insana dokunuyoruz yani topluma dokunuyoruz. 2 Sene önce 286 sertifika verdik bir önceki sene yaklaşık olarak 2 bin 800 sertifika verdik, geçen sene 2500 sertifika verdik, bu sene şuana kadarki verdiğimiz sertifika sayısı 4 bin 180 civarında. Dolayısıyla 4180 kişiye dokunmuşuz. Bu sene ki paten başvuru sayımız 38, 20 patent başvuru da geliyor, rakamsal açıdan söylersek Türkiye’de ilk 10’da” dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:20

Haber Merkezi

45 Evler Kampüsü konferans salonunda düzenlenen törene Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Seçkin Doğan, Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kamuran Öztop, Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Uğurcan Metin, Öğr. Gör. Başak Öncel, Toros Üniversitesi Uygulama Hocası Ahmet Savaş, sektörün usta şefleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti.

ÖZTOP: “BEYAZ ÜNİFORMA MESLEK AHLAKININ BİR GÖSTERGESİ”

İlk olarak söz alan Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kamuran Öztop, “Aşçılık programımız 2015 yılında kuruldu, ilk kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir zaman eksikliğini hissettirmeyen dostlarımızla, aşçılık ailesi ile bir aradayız bugün. Benim için çok kıymetli çünkü bu bölümün kurucu akademik kadrosunda yer alan biri olarak bu günlere geldiğimizi görmek beni çok heyecanlandırıyor. Bugün sizlerle yeni eğitim öğretim yılına başlayacak öğrencilerimize üniformalarını giydireceğiz. Üniforma benim için çok kıymetli özellikle beyaz üniforma, bana göre meslek ahlakının, etiğinin bir göstergesi. Bunu şimdiden öğrencilerimize aşılamayı kendimize görev biliyoruz” dedi.

DOĞAN: “AŞÇILIK BÖLÜMÜMÜZ BİZİ KUPALARA VE MADALYALARA ALIŞTIRDI”

Öztop’un ardından söz alan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Seçkin Doğan, “Toros Üniversitesi olarak Aşçılık programı eğitimlerinde önemli bir gün olan Aşçı Üniforması Giydirme Töreninde sizinle olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda bugün öğrencilerimizin, öğrenme ve keşfetme yolculuklarını harmanlayarak, aşçılık dünyasında resmi olarak yerlerini alacakları bir gün. Aslında bugün öğrencilerimiz, öğrenci olmanın ötesinde, profesyonel bir aşçı olmanın ilk adımlarını attıkları bir gündür. Bütün aşçılık öğrencilerimize, emeklerinin karşılığını akacakları kişi ve kurumlarla çalışma şansı ve potansiyellerini göstermeleri için ilk adım olan bu günde 'pes etmeme' gücü ve inancı diliyorum. Hepimizin sizlere olan inancımız ve güvenimiz sonsuz. Zaten bu bölüm ödüllü bir bolüm, sağ olsunlar, bizleri kupalara madalyalara alıştıran bir bölüm. Kamuran hocama Başak hocama, Uğurcan hocama ve Aşçılık programı öğrencilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ARIÖZ: “GENÇLERİMİZ BİZDEN SONRA BAYRAĞI DEVRALACAK KİŞİLER”

Son olarak söz alan Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Geldiğimiz noktada duyuyoruz gençlerimiz gidiyor, gençlerimiz durmak istemiyor öyle bir şey yok gençlerimiz bizden sonra bayrağı devralacak kişiler kimsenin endişeye korkuya kapılmasına gerek yok. Dim dik ayaktalar buradalar biz de onlara çok güveniyoruz. İşte bu gençlik gidiyor bütün ödülleri topluyor, yurt içinde yurt dışında birçok yarışmalarda birinci oluyor, meziyetli biri olarak mezun oluyor. Toros Üniversitesi ve diğer üniversiteler olarak 3 farklı görevimiz var. Övündüğümüz, güvendiğimiz 3 farklı işimiz var birisi eğitim öğretim. Sizler mezun olacaksınız, bitireceksiniz eğitim öğretim tarafını ondan sonra bizim eğitim öğretim tarafının dışında ARGE faaliyetlerimiz var Öğretim Görevlisi Uğurcan Metin Hocamızın birçok patent başvurusu var, patent başvurusu olan öğrencilerimiz var. Bir de topluma hizmet tarafımız var bizim. Topluma hizmet tarafında da TORSEM kanalıyla insana dokunuyoruz yani topluma dokunuyoruz. 2 Sene önce 286 sertifika verdik bir önceki sene yaklaşık olarak 2 bin 800 sertifika verdik, geçen sene 2500 sertifika verdik, bu sene şuana kadarki verdiğimiz sertifika sayısı 4 bin 180 civarında. Dolayısıyla 4180 kişiye dokunmuşuz. Bu sene ki paten başvuru sayımız 38, 20 patent başvuru da geliyor, rakamsal açıdan söylersek Türkiye’de ilk 10’da. Arkadaşlarımız güvenli ellerdeler, güzel işler yapıyorlar; yarışmalarda birinci oluyorlar Aşçılık bölümü öğrencilerimiz değerli şeflerimiz sayesinde yarışmalarda birinci oluyorlar kendilerine çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız. Ben haftada en az bir defa yaptıkları yemekleri yiyorum hepsinin ellerine sağlık” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından geleceğin şefleri Aşçılık 1. Sınıf öğrencilerine önlükleri giydirildi. Önlük giyme töreninin ardından Aşçılık programına destek veren sektör temsilcilerine plaket takdim edildi. Tören sonunda Aşçılık Programı 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı lezzetler katılımcılara sunuldu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA