Çiftçinin gözyaşı hepinizi boğar!


Anamur-Bozyazı Ziraat Odası başkanı Ahmet Şeref Gümüş, emeklilere ödenen 5 bin liralık ikramiyenin ’emekli çiftçilere’ ödenmemesini eleştirerek,

 

Tarih : 16 Kasım 2023 Perşembe 11:50

Çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin liralık ikramiyenin 'Emekli çiftçilere' ödenmemesine tepki gösteren Anamur-Bozyazı Ziraat Odası başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “7464 Nolu kanunla emeklilere verilen 5 bin Lira ikramiyenin çiftçi emeklilerine verilmemesini "Biz doğduğumuzdan beri yoksulduk varlığı görmedik ki yoksulluktan şikâyet edelim" diyen halk ozanımız Neşet Ertaş usta'nın dediği gibi. Çiftçiler; bu sınırda kalsın ve yaşasın anlayışının yansımasından başka bir şey olmasa gerek! Bu ve benzer uygulamaların, yıllardır devam etmesi, haksızlıktan öte zulümdür” ifadelerini kullandı.

“BU AHIN ALTINDAN KALKAMAZLAR”

Gümüş, “Yıllardır; çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları, yaşam mücadelesi içinde, girip çıktığı cendereleri, üretim adına yaşadığı zorlukları, maliyet yükünün getirdiği çıkmazları, Limanlarda dönen yolsuzluklardan, uyuşturucu ticaretinden kaynaklı çiftçiye yapılan darbeleri, İthalat lobilerine hizmet eden kravatlı çetelerin, çiftçiyi içinden çıkılmaz bir girdaba sürüklediğini, hayatını karabasana çevirdiğini, arz makamı olarak daima raporlar sunarak, adım adım anlattık. Kanallar aracılıyla, canlı bağlantılarla, ses olma adına dillendirdik. Basınımızın, güzide temsilcileri vasıtasıyla, fikirlerimizi gazetelerine taşıdık. Bu anlatımları, sunumları, raporları, kör dinlese kör'ün gözü açılır görmeye başlardı. Öğretmen, emekli olunca okula gitmez. Doktor emekli olunca hastaneye gitmez. Hâkim emekli olunca adliyeye gitmez. Bu minvalde örnekleri çoğaltabiliriz.  Çiftçilerimizde; emekli oldum diye bağına, bahçesine, serasına gitmesin özetle toprağını satsın mı? İstiyorsunuz! Bu bakış açısı, resmen altta kalanın canı çıksın anlayışına vücut bulmuş şekilde bilerek ve isteyerek hizmet etmektedir. Çiftçilere; bu tükenmişlik sendromunu yaşatmaya hiçbir makamın hakkı yoktur. Çiftçiler marabalarınız değildir. Çiftçileri mazoşist yapıda görenler, göstermek isteyenler, hayıflanmanın da ötesinde, çığlığa duyu organlarını kapatanlar. Bu ahın altından kalkamayacaklardır” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ SİZLERİN KUKLASI DEĞİLDİR”

“Tek arzusu, üretmek olan üretim dışınca evlatlarının geleceğine yol olabilme adına. Nasırlı ellerle, bilek gücü ve yürek koyarak mücadele eden çiftçilerimiz. Ürettiği mahsullerini, yok pahasına satan da çiftçilerimiz. Bu ülke Sosyal devlet prensibi ile nizam almıştır. Devlet ebet müddet ruhu bu ülkenin güneşidir. Beşik ulemalığı sistemi değil! Çiftçilerimiz, bu ülkenin gıda güvenliğini sağlama adına vatanını hesapsız severek hizmet eden serdengeçtilerdir” ifadelerini kullanan Gümüş, “Beşik ulemalığı sistemiyle, makam mevki sahibi olup, şahsi hesap ve menfaatlerine ve dahi rant lobilerine hizmet edenlerin, çiftçi kuklası değildir. Tekrar söylüyorum. Ülkenin; yarına müspet yönde, hizmet etmeyen, günlük hesaplar bu kutlu Anadolu topraklarına ihanettir. Çiftçilerimizin yaş ortalaması 58- 60’lara varmıştır. Bu tehlike hâlâ göz ardı ediliyor. Ülkenin gıda güvenliği tehlike altındadır. Bu milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Yarınlarda, kimse söylemedi, izah etmedi, anlatmadı demesin.  Buradan; tüm siyasilerin ve bürokrasinin dikkatini tekrar çekmek istiyorum. Çiftçimize sahip çıkınız. Hak ettiği değeri zulüm Azrail olsa hak olanı savunmayı düstur edinip veriniz. Alması gereken 5 bin TL ikramiyeyi oda kaydı var diye iptal etmeyiniz. Sahip çıkmazsanız çiftçinin gözyaşı bir gün hepinizi boğar”  dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA