Uğur Mumcu unutulmadı


Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 31. Yıldönümünde Mersin’de anıldı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyeleri, Atatürk Parkı içindeki Mumcu anıtına karanfiller bıraktı. Anma töreninde konuşan MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, “Ankara’da görürsünüz sokaklarda tabelalarda bir sürü gazetecinin ismi vardır. Soğuk tabelalarda biz öldürülen gazeteci resimlerini görmek istemiyoruz. Biz gazeteci resimlerini gazetelerde köşe yazılarında görmek istiyoruz. Gazetecinin görevlerini yapmasını istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 24 Ocak 2024 Çarşamba 15:48

Necdet TAŞ

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 31. yıldönümünde Mersin'de bir grup gazeteci tarafından anıldı. Gazeteciler, Uğur Mumcu anıtına kırmızı karanfil bıraktı. Törende konuşan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, “Biz aslında Uğur Mumcu’nun nezdinde Abdi İpekçi’yi, Gaffar Okkan’ı da anıyoruz. Aslında şehit olmuş vatan evlatlarını anıyoruz. Uğur Mumcu önemli bir gazeteciydi, hepimizin örnek aldığı çok önemli bir gazeteciydi. Yazdıkları her gazetecinin çok rahat dile getirebileceği şeyler değildi. Önemli konuları irdeler, önemli konular üzerine düşünür, kafa yorar, araştırır, öğrenir ve yazardı” ifadelerini kullandı.

“SOĞUK TABELALARDA ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ RESİMLERİNİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

1909’dan itibaren Hasan Fehmi’nin öldürülmesinden bu yana 60’a yakın gazeteci katledildiğini hatırlatan Tepe, “Uğur Mumcu da bu gazetecilerden biri. Mumcu’nun failleri hala bulunamadı. Uğur Mumcu, mafyayla uğraşıyordu, canıyla uğraşıyordu, hayali ihracatla uğraşıyordu. Bunları yazıyordu, bunları araştırıyordu. Rabıta kitabında tarikatlardan bahsediyordu. O kadar tehlikeli işlerle uğraşıyordu ki ‘benim ailem var, bunlara bulaşmayıp yalnızca köşe yazımı yazayım’ demiyordu. En tehlikeli araştırma konularını irdeliyordu. Uyarıyordu, ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi’ diyordu, yani olabileceklerin aslında sinyalini veriyordu. Her gezmeye gitmek istediklerinde ailesine ‘siz biraz bekleyin araba soğuktur ısıtayım öyle gelin’ diyordu. Aslında tabi bunun bir amacı vardı, tehlikeyi olabildiğince ailesinden uzak tutmaya çalışıyordu. İşte 24 Ocak’ta o düşündüğü, olma ihtimalinin yüksek olduğu olay ne yazık ki başına geldi. Arabanın kontağını çevirdiğinde bedeni binlerce parçaya ayrıldı ve Ankara sokaklarına dağıldı. Aslında Ankara’da görürsünüz sokaklarda tabelalarda bir sürü gazetecinin ismi vardır. Soğuk tabelalarda biz öldürülen gazeteci resimlerini görmek istemiyoruz. Biz gazeteci resimlerini gazetelerde köşe yazılarında görmek istiyoruz. Gazetecinin görevlerini yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA