MERCEK’ten mobilya imalat ve montaj kursu!


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde açtığı kurslarla istihdama katkı sağlamaya ve vatandaşlara yeni iş olanakları sunmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın istihdam yaratan Mercek Mesleki Eğitim kursları; vatandaşların hem mesleki beceri kazanmalarına, hem de iş hayatına atılmalarına olanak sunuyor. Tırmıl Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen ‘Mobilya İmalatı ve Montaj Eğitimi’ sayesinde kursiyerler, hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak iş hayatına kolaylıkla atılıyor.

 

Tarih : 6 Mart 2024 Çarşamba 11:02

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde açtığı kurslarla istihdama katkı sağlamaya ve vatandaşlara yeni iş olanakları sunmaya devam ediyor. Büyükşehir’in istihdam yaratan Mercek Mesleki Eğitim  kursları; vatandaşların hem mesleki beceri kazanmalarına, hem de iş hayatına atılmalarına olanak sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Tırmıl Mercek Meslek Edindirme ve  Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen ‘Mobilya İmalatı ve Montaj Eğitimi’ sayesinde kursiyerler hem teorik, hem de uygulamalı eğitim alarak iş hayatına kolaylıkla atılıyor. Uzman eğitmen eşliğinde mobilya imalatı ve montaj öğrenen kursiyerler, eğitim sonunda alacakları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika sayesinde, iş hayatına bir adım önde başlayacak.

MAYA: “KURSİYERLER TASARIM, EL İŞÇİLİĞİ, İMALAT VE MONTAJ ÜZERİNE EĞİTİM ALIYOR”

Mercek Mesleki Eğitim Merkezi Koordinatörü Gül Kadem Maya, kurs kapsamında kursiyerlere önce teorik, ardından da uygulamalı eğitim verildiğini belirterek, “Yaklaşık 2,5 ay süren bu kursta hem tasarım, hem el işçiliği, hem de imalat ve montaj üzerine eğitim veriliyor” dedi. Kursa özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Maya, “Eskiden erkek mesleği olarak bilinen mobilya imalat ve montajına, artık kadınlar da ilgi duyuyor. Çünkü kadının emeği, kadının el yeteneği, kadının azmi, daha hızlı ve düzenli olmasından dolayı, sektör de bu anlamda kadın çalışan istiyor” ifadelerine yer verdi. Katılımın yoğun olduğunu ve özellikle kadın kursiyerlerin kurstan çok memnun olduğu dile getiren Maya, “İlk kursumuzu açmamıza rağmen, devamlılık da çok güzel gidiyor. Kursu tamamlayıp bir an önce istihdama katılmak istiyorlar. Bununla ilgili de bizim iş piyasasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Buradan mezun olduktan sonra MEB onaylı sertifikalarını verip istihdama yönlendirmelerini yapacağız” diye konuştu. Maya son olarak kurslar hakkında bilgi almak ve katılmak isteyen vatandaşların, mercek.mersin.bel.tr adresinden gerekli bilgilere ulaşabileceklerini belirtti. Eğitmen Hava Baş ise eğitimin içeriğinden söz ederek, “Şu an minifix montaj yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde de kapı, pencere ve dolap montajı gibi büyük işler yapacağız. Aktif olarak 7 kadın ve 2 erkek kursiyerimiz var” ifadelerine yer verdi.

DEMİRKAYA: “KADINLARIN HER YERDE OLMASI LAZIM”

Kursiyerlerden İnci Demirkaya, iş olanağı sunması için kursa katıldığını söyledi. Demirkaya, “Benim de alanım iç mekân tasarımı olduğu için gelmek istedim, çünkü çok açıkta kaldığım bir meslek. İş için kapı kapı dolaştım, en sonunda Büyükşehir’in bu kursuna katıldım. Şu an çok iyi gidiyor” dedi. Büyükşehir’in istihdama yönelik çalışmalarını da çok beğendiğini vurgulayan Demirkaya, “Şu an imalat kısmından başladık. Sırada montaj ve ahşap oymacılığı var” dedi. Özellikle kadınlara yönelik hizmetlerden çok memnun olduğunu ifade eden Demirkaya, “Ben çok destekliyorum. İstihdamın olması gerekiyor.  Kadınların her yerde olması lazım” diye konuştu. Kursiyerlerden Rıfat Ergülen, daha önceden deneyiminin olduğunu ve kendini geliştirmek için kursa katıldığını söyleyerek, “Burada kendimi geliştiriyorum. Makinelerin kullanımları, emniyet tedbirleri ve küçük modellerde eşyaları yapmayı öğreniyoruz” dedi. Kursu çok yararlı bulduğunu da sözlerine ekleyen Ergülen, “Geçmişteki deneyimlerimi belgelemiş olacağım. Gelecekte yapacağım işlerde de faydası olacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi. Kursiyer Gül Akçakaya ise İç Mimar olduğunu ve mesleki alanda daha fazla gelişmek amacıyla kursa katıldığını aktardı. Akçakaya, “Meslek icabı montaj mobilya benim alanım. O yüzden ‘daha fazla ne öğrenebilirim’ diye geldim. Hocamız da çok iyi ilgileniyor” dedi. Büyükşehir’in istihdama ve özellikle de kadınlara yönelik projelerini yakından takip ettiğini de sözlerine ekleyen Akçakaya, “Vahap Bey bu konuda iyi çalışıyor. Ben mesleğimi geliştirmek, belediyenin açtığı kurslara katılmak ve kadınlara öncü olmak için geldim. Diğer kurslara da katıldım” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA