USART Başkanı Gülmez, Dünya Sanat Günü’nü kutladı


Dünya Sanat Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Uluslararası Kültür- Sanat Topluluğu ve Sağlık EKO Turizm Derneği (USART) Başkanı Hülya Gülmez, “Toplumsal-kültürel yaşamın ayrılmaz bir parçası ve insanın insan olma serüveni olan Sanatın, tüm dünyada barışı, ifade özgürlüğünü, yaratıcılığı, yeniliği ve kültürel çeşitliliği beslemeye devam etmesi ve farkındalık yaratması dileğiyle Dünya Sanat Günü kutlu olsun” dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2024 Pazartesi 13:43

Dünya Sanat Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Uluslararası Kültür- Sanat Topluluğu ve Sağlık EKO Turizm Derneği (USART) Başkanı Hülya Gülmez, “İnsan her gün hoş bir şarkı dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir resme bakmalı ve mümkünse aklı başında birkaç söz söylemelidir ki, dünyevi kaygılar Tanrı’nın insan ruhuna aşıladığı güzel duygusunu silip yok etmesin. (GOETHE) Sözleri ile Selamlıyorum Tüm Sanat Dostlarımı” ifadelerini kullandı.

“SANATI KORUMAK İSTİYORUZ”

Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve Sağlık Eko Turizm Derneği’nin Sanatı ve sanatçıyı koruyup, yüceltmek, çağdaş sanatın gelişimini sağlayacak genç arkadaşlara aktarmak adına kurulduğuna dikkat çeken Gülmez, “Rönesans’ın efsanevi ismi, İtalyan ressam, heykeltıraş, filozof, bilim insanı, matematikçi ve her şeyden önce büyük sanatçı Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan, 2011 yılında Meksika'nın Guadalajara kentinde yapılan, UNESCO resmi partneri International Association of Art 17. Genel Kurulu'nda, Türkiye Ulusal Komitesi'nin önerisiyle Dünya Sanat Günü ilan edilmişti. Saygıyla anıyoruz. Dünya Sanat Günü, sanatsal yaratımlar ve toplum arasındaki bağları güçlendirmeye yardımcı olmak, sanatsal ifadelerin çeşitliliği konusunda daha fazla farkındalığı teşvik etmek ve sanatçıların sürdürülebilir kalkınmaya katkısını vurgulamak için her yıl 15 Nisan’da kutlanıyor. Bu özel günde bizlerde USART yönetim kurulu olarak 15 Nisan Dünya Sanat Günü’ne Özel "Kelebeğin Düşü" temalı online sergi  düzenleyerek bizlerle bu coşkuyu yaşayıp paylaşan 13 ülkeden katılan 36 sanatçı dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Pablo Picasso’nun da dediği gibi sanatın amacı, ruhumuzu, gündelik hayatın tozlarından temizlemektir. Toplumsal-kültürel yaşamın ayrılmaz bir parçası ve insanın insan olma serüveni olan Sanatın, tüm dünyada barışı, ifade özgürlüğünü, yaratıcılığı, yeniliği ve kültürel çeşitliliği beslemeye devam etmesi ve farkındalık yaratması dileğiyle Dünya Sanat Günü kutlu olsun” dedi.              

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA