Silifke Meslek Yüksekokulu 30. Yaşında!


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Meslek Yüksekokulu’nun 30. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 30 Nisan Salı günü düzenlenen etkinlikler öncesinde Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, 95.2 Silifke FM’de Mersin Üniversitesi Günlüğü programına konuk olarak değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma 12:01

Haber Merkezi

Daha sonrasında Silifke Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe geçildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Danışmanları Prof. Dr. İlker Fatih Kara ve Doç. Dr. Buğra Sarı, Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Saygın, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“SİLİFKE MESLEK YÜKSEKOKULU AİLEMİZİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi ailesinin en önemli parçalarından birisinin Silifke Meslek Yüksekokulu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Erol Yaşar, “1994 yılında kurulan Silifke Meslek Yüksekokulumuzda bugün beş ön lisans programımızda 630’a yakın öğrencimiz bulunurken; toplamda 36 akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizin nitelikli birer mezun olarak iş hayatına atılması için görev yapıyor. Ülkemizin, şehrimizin ve Silifke’mizin her alanda gelişmesi için faaliyet gösteren Silifke Meslek Yüksekokulumuz; mezunlarının istihdam oranındaki başarısı, akademik personelinin nitelikli çalışmaları ve şehirle bütünleşen yapısı sayesinde gerçekleştirdiği iş birlikleriyle ön plana çıkmaktadır. Okulumuzun, gelecekte de aynı başarıları sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Kuruluşundan bugüne kadar Silifke Meslek Yüksekokulumuzun gelişimine katkı sunan tüm akademik ve idari personelimiz ile okulumuzun gelişimine destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor; öğrencilerimize başarılı bir eğitim öğretim hayatı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

DOÇ. DR. SAYGIN; “650 ÖĞRENCİMİZ VAR”

Törende son olarak Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Saygın bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisi olan Mersin Üniversitesi’nin bir mensubu olduğu için gurur duyduğunu ifade eden Doç. Dr. Saygın, “Yükseköğretim Kurumları, bir kentin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişiminde kilit rol üstlenir. Bilimsel temeli olmayan hiçbir gelişmenin sürdürülebilir olması beklenmemelidir. Silifke MYO’nun amacı nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleridir. Meslek Yüksekokulumuzun gayesi ise toplumsal fayda, iş birliği ve sinerji olmalıdır. Bugün burada buluşmamızın bir nedeni de gayemiz gereğidir. Silifke Meslek Yüksekokulu olarak, Silifkemizin gelişmesi ve kalkınması adına kamu kurum ve kuruluşları ile tüm faaliyetlerde işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu buradan belirtmek isterim.” dedi. Silifke Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Saygın, “Hâlihazırda, 630 civarında öğrencisi bulunan Yüksekokulumuz, 5 ön lisans programında 19 akademik ve 17 idari personel ile Kayraktepe Mevkiinde bulunan yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçtiğimiz yıl mezun olan öğrencilerimizin son 10 ay içerisindeki istihdam oranı yüzde 59,7 olup bu oran ciddi anlamda önemlidir. Silifke Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinin akademik teşvik elde etme oranı yüzde 32’dir ve bu oran Silifke Meslek Yüksekokulu’nu ilçe MYO’larımız arasında ilk sıraya yerleştirmektedir. Silifke, ÖSYM’nin ardından artık İstanbul Üniversitesi açık öğretim sınav merkezidir. Buna göre, bölge insanımız artık sınavlar için Mersin’e gitmek yerine Silifke ‘de sınava girebilmektedir.” şeklinde konuştu. Doç. Dr. Saygın konuşmasını başta Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar olmak üzere, tüm paydaşlar ve temsilcileri ile Yüksekokul akademik ve idari personeline teşekkür ederek tamamladı.

Daha sonrasında Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nurettin Kaynar da birer konuşma gerçekleştirerek Silifke Meslek Yüksekokulumuzun 30. kuruluş yıl dönümünü kutladılar. Konuşmaların ardından Silifke Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösterisi, MEÜ Devlet Konservatuvarı bale gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirdi. Gösterilerin ardından tören, hediye ve plaket takdimi sonrasında hep birlikte 100. Yıl Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA