MSK, seriyi 2-0 yaptı


Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), Gaziantep Basketbol’u 79-77 yenerek seride 2-0 öne geçti. MSK, yarı finalde üçüncü maçını 15 Mayıs’ta Gaziantep’te oynayacak.

 

Tarih : 11 Mayıs 2024 Cumartesi 18:32

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, (MSK) Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off yarı final serisinin ikinci maçında Gaziantep Basketbol Kulübü ile karşılaştı. Yarı final ikinci maçını 79-77 skorla kazanan Carettalar, Gaziantep’e avantajlı bir şekilde gidecek. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, MSK - Gaziantep Basketbol karşılaşmasını izleyerek, Carettalara Play-off yarı final mücadelesinde destek verdi. Maç sonunda sahaya inerek Carettaları tebrik eden Seçer, oyuncuların galibiyet sevincine ortak oldu.

BAŞKAN SEÇER TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Başkan Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Başkanı Serdar Çevirgen ile birlikte izledi. İlk periyodu 19-14 önde tamamlayan Carettalar, ikinci periyodu 36-37 geride kapattı.  Üçüncü periyodu 58-58 berabere bitiren MSK, son periyotta hücuma geçti ve Mersinli basketbol severlerin de desteği ile 79-77 skorla maçın galibi oldu. Play-off yarı final serisinin ilk maçında rakibi Gaziantep Basketbol’u 89-80 mağlup eden MSK, ikinci maçı ise 79-77 kazanarak averajı kaptı. Seride 2-0 öne geçen Carettalar, üçüncü maçı da alarak finale yükselmeyi hedefliyor.

“BİR GALİBİYET DAHA ALIP FİNALE ÇIKACAĞIZ”

Maçın ardından değerlendirme yapan Teknik Sorumlu Can Sevim, “Zor bir maç olacağını biliyorduk, ilk maçtan sonra rakibimizin bir reaksiyon göstermesini zaten bekliyorduk. Bugün özellikle hücum reboudlarında aksadık. Oralardan çokça ikinci sayı şansı verdiğimizi düşünüyorum. Oralara biraz daha konsantre olacağız 3. maçta. Seriyi geçmek için bir maça daha ihtiyacımız var. Bunu da Gaziantep’te ilk maçta bitirmek istiyoruz. Oraya kazanmaya gideceğiz hedefimiz en başından beri buydu. Kendi evimizde 2 galibiyet almak önemliydi. Orada da bir galibiyet alıp finale çıkacağız” sözlerine yer verdi. Serinin 3. maçı 15 Mayıs’ta Gaziantep’te oynanacak. Seride  3 galibiyeti olan ekip finale yükselecek. Serinin 2-1 veya olması durumunda 4. maç yine Gaziantep’te oynanacak. 2-2 eşitlik durumunda ise iki takım 5. maç için Mersin’de karşı karşıya gelecek.

HAKEMLER: Mehmet Şahin, Mehmet Ozan Çakar, Abdullah Koputan

MERSİN Büyükşehir BELEDİYESİ: Canberk Kuş 11, Berkay Sinirlioğlu 8, Simmons 22, Deniz Çelen 5, Kairys 8, Hüseyin Akın Kandemir 10, Ata Turgut 5, Ramazan Tekin 2, Burak Gözeneli 8, Murat Kuntker

GAZİANTEP BASKETBOL: Watson 28, Emir Arda Sivas 14, Koray Çekici 13, Erkin Şenel 6, Dusan Cantekin 4, Freimanis 10, Yiğit Onan 2, İbrahim Ethem Yılmaz

1. PERİYOT: 19-14 (MSK lehine)

DEVRE: 36-37 (Gaziantep Basketbol lehine)

3. PERİYOT: 58-58

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA