Mecliste ‘Bayrak’ tartışması!


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına bayrak tartışması damga vurdu. Silifke’deki bayrak anıtının kaldırılmasını meclis gündemine taşıyan MHP meclis üyesi Adnan Saz, “Bunu kınıyorum. Türk bayrağının orada dalgalanmasından neden rahatsız oluyorsunuz?” diye sordu. MHP’li Saz’ın sözlerine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sözünüzü lütfen geri alın ve meramınızı daha temiz bir dille anlatın. Ben de sizi kınıyorum. Mecliste siyasi polemik yapacağım diye çam deviriyorsunuz” dedi. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise, “Üç tane kırmıza boyanmış hilal önündeki yıldız Türk bayrağı değildir. Bizim öncelikle bayrağımıza saygılı olmamız gerekiyor. Bayrağın siyasi bir şekilde kullanılmasını, yanlış anlanması ve algılanmasını engellememiz gerekiyor. Şuanda arkadaşlarımız çalışıyor, gerçek Türk bayrağını dalgalanması için belki de şuanda yerleştirmişlerdir. Yapılan işlem budur” dedi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2024 Pazartesi 16:21

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya Silifke’deki bayrak anıtının kaldırılması tartışması damga vurdu. 31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den CHP'ye geçen Silifke Belediyesi’nde Başkan Mustafa Turgut geçtiğimiz günlerde ilçede bulunan 3 Hilalli bayrak anıtını sökmüştü.

“TÜRK BAYRAĞINI NEDEN KALDIRDINIZ?”

İlçede AKP ve MHP’lilerin büyük tepki gösterdiği olayı Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına taşıyan Silifke MHP meclis üyesi Adnan Saz, aslında yapılması gereken belediye hizmetlerinden bahsetmek istediğini ancak ilçenin gündeminin değiştiğini ifade ederek, “Yeşilovacık’ta denize akan kanalizasyonun projelendirilmesini ve yapılmasını dile getirmek istiyorum. 1/5 binlik planlar neden bitmedi? Neden sürüncemede kaldı? Komşularımız apartmanda su parasının çok yüksek geldiğini, elektrik faturasını 2-3’e katladığını söylüyor. Ancak ilçede gündem ilçedeki Türk Bayrağı Anıtının kaldırılması. Fakat Silifke’de gündem değişti. Sayın belediye başkanı gelir gelmez Silifke Meydanı’nda bulunan ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı kepçelerle sökerek, çöpe atmıştır. Bunun gerekçesi nedir? Ayağının tozuyla bunun nedeni nedir? Buna açıklama getirilmesini istiyorum” diye konuştu.

BAŞKAN SEÇER’DEN PROVOKASYONA TEPKİ

Bunun üzerine araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Burada galiz bir hata yaptınız. Kepçelerle sökerek çöpe attı dediniz. Bu sözünüzü lütfen geri alın ve meramınızı daha temiz bir dille anlatın” dedi. MHP’li Saz ise, “Bunu kınıyorum. Türk bayrağının orada dalgalanmasından neden rahatsız oluyorsunuz?” yanıtı verdi. Bunun üzerine Başkan Seçer, “Ben de sizi kınıyorum. Mecliste siyasi polemik yapacağım diye çam deviriyorsunuz ve ısrarla sözünüzü geri almıyorsunuz” diyerek MHP’li Saz’a tepki gösterdi. AKP ve MHP’li Grup Başkanlarına da seslenen Başkan Seçer, “Sizlere kimseyi suçlayacak ve zan altında bırakacak sözcüklerden kaçınmamız gerektiğini ifade etmiştim.  Eleştiri olabilir ama bunu daha medeni bir dille de dile getirebilirsiniz” dedi.

BAŞKAN TURGUT; “3 HİLALE TÜRK BAYRAĞI DİYEMEZSİNİZ”       

Konuyla ilgili bilgi veren Silifke Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Mustafa Turgut ise, “Biraz önce şahsım hakkında haddini aşan ifadeler kullanan meclis üyesinin Türk Bayrağımızı tanımadığını gördüm, üzüldüm. Kaldırılan amblem Bayrak olmayıp, kamuya açık alanda sergilenmesi toplumun ortak iradesi değildir. Amblem Bayrak, Kanununa aykırılık teşkil edecek şekilde algıya neden olduğundan kaldırılmıştır. Öncelikle ben bayrağımızı bir tarif edeyim. Türk Bayrağı Anayasa’nın 3. Maddesinde belirtildiği gibi kırmızı bir zemin üzerindedir. Bu neyi ifade eder? Geçmişte kan döken atalarımızın, şehitlerimizin kanını ifade eder. Üzerinde de beyaz ay ve yıldız vardır, Türk Bayrağı budur. Siz bu bayrağın üzerinde bir oynama yaptığınız zaman bu Türk bayrağı olmaktan çıkar. O hilali başka bir renge boyadığınız zaman, kırmızı gibi bir renge boyadığınız zaman önüne de bir yıldız da koysanız buna Türk bayrağı diyemezsiniz. Önceki dönemde Silifke Belediyesi’nde Göksu üzerine Atatürk köprüsünü yaptık, yıllarca uğraştım. Sonra seçimi kaybettik, yeni gelen yönetim oraya bir totem oluşturdu, köprünün girişine. Üç tane hilal koydu köprünün, kırmızıya boyadılar, sonra önüne yıldız koydular. Üç tane kırmıza boyanmış hilal önündeki yıldız Türk bayrağı değildir. Bizim öncelikle bayrağımıza saygılı olmamız gerekiyor. Bayrağın siyasi bir şekilde kullanılmasını, yanlış anlanması ve algılanmasını engellememiz gerekiyor. Dolayısıyla biz de Silifke’de bir çalışma yaptık. Bayrağı hakkıyla, rengiyle, tonuyla oluşturabilmek için o yapıları indirdik. Şuanda arkadaşlarımız çalışıyor, gerçek Türk bayrağını dalgalanması için belki de şuanda yerleştirmişlerdir. Yapılan işlem budur” dedi.

AKP VE MHP TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan konuyla ilgili MHP İlçe Başkanı Kıvanç Derya ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, yerinden kaldırılan anıtın önünde basın açıklaması yaptı. İlk olarak konuşan MHP’li Derya, “Bizler MHP’liler olarak bu vatanı, bu ülkeyi, bu bayrağı her zaman her yerde ilelebet mavi göklerde dalgalandıracağız inşallah. Bazılarının zoruna da gitse göğsümüz kabara kabara şanlı Türk bayrağımızı sallayarak, dolaşacağız. Binlerce şehit kanıyla sulanan aziz vatanımızda; vatan, millet, bayrak aşkını gölgelemenize izin vermeyeceğiz. Bu yapmış olduğunuz bayrağa saygısızlığı önce yüce Allah’a sonra Silifke halkına, sonra da Yüce Türk milletine havale ediyorum. Tek kelime ile yazıklar olsun. Son olarak ise şunu söylemek istiyorum; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu ülkede onun ışığında, merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinde, bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin yolunda, Türkiye Cumhuriyetini ve değerlerini; vatan, millet, bayrak ve tüm kutsal varlıklarımızı korumaya devam edeceğiz. Bizler gerçek vatansever, kanımızla, canımızla aziz Türk milleti ve Türk ülkücüleriyiz” dedi. AK Partili Kurt ise, “Ansızın, bu sabahın erken saatlerinde bayrağımız kaldırılmıştır. Bayrağın kaldırılması hiçbir mazeret kabul etmez. Bunun bir açıklaması olamaz. Bayrağın kaldırılması akıllarda soru işareti bırakmıştır. Soru işareti bırakmasının sebebine de bizler biliyoruz ve bildiklerimizi de halkımıza anlatacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler Çanakkale’de, Sakarya’da, Conkbayırı’nda savaşan insanların torunlarıyız. Bu bayrağımızda dedelerimizin kanları var. Biz bayrağımızı indirtmedik, hiçbir şekilde de indirtmeyeceğiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA