CHP’den alternatif kutlama


CHP, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte alternatif bir törenle kutladı. Etkinlikte konuşan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin’de gençlerin yüzü gülüyor, gençler bizi destekliyor. Son seçimlerde de Mersin’in gençleri CHP’li belediyeciliğe oy verdi. Türkiye’de 2019 seçimlerinden sonra CHP’li belediyecilik hizmeti yaptığımız bütün şehirlerde gençlerin gönlüne taht kurduk. Başkanlarla gençler gönül bağı kurdu. Ben gençlerimize güveniyorum. Onların umudu olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2024 Pazar 14:12

Necdet TAŞ

CHP, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte alternatif bir törenle kutladı. CHP’liler, resmi törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP ilçe başkanları, Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılım sağladı. Alternatif kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“MİLLETİMİZİN FERASETİNE İNANDIK”

Burada partililere seslenen Vahap Seçer, “Geleceğimiz gençler. Ama ne yazık ki 31 Mart 2024 tarihine kadar gençler geleceğini ülkesinde değil, yurtdışında aramanın hesaplarını yapıyordu. Ancak her zaman söylediğimiz gibi; milletimizin ferasetine inandık ve milletimiz Türkiye’nin siyasi tarihinde görüldüğü gibi 31 Mart seçimlerinde de gerekli düzenlemeyi yaptı. Milletin güç verdikleri bizleriz; yani Cumhuriyet Halk Partililer. Bundan sonra gençlerimizin geleceklerini yurt dışında aramalarını bir daha düşündürmemek için bu sorumluluğun ağırlığıyla, çok daha fazla görev bilinciyle ve çok daha fazla çalışarak, inançla, şevkle, gelecekte zaferi elde etmenin inancının ve hizmetlerin bize sağladığı düşünce gücüyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnandım ve zaferi gördüm. CHP’li belediyeler ile yönettiğimiz kentleri kalkındırdık. O kentlere huzuru, barışı, kardeşliği getirip, insanların yüzünü güldürüp, en kaliteli hizmetleri yaparak, gençleri, çocukları, kadınları, yaş almışları ve dezavantajlı yurttaşları düşündüğümüz gibi, aynılarını Türkiye’yi yönettiğimizde de gerçekleştireceğiz. Ben işte bunları hayal ediyorum. O düşünceyle şevkim, enerjim daha çok artıyor. Daha çok çalışma arzum artıyor. Eminim ki sizlerin de öyle” dedi.

“MERSİN’DE GENÇLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR”

31 Mart 2024 seçimlerinin ardından herkesin morallerinin en yüksek noktada olduğunu, yüzlerinin güldüğünü ve inançlarının arttığını dile getiren Seçer, “Yüzümüz hep gülsün, hep mutlu olalım istiyorsak ve bunu ülkemiz için istiyorsak daha çok gayret edeceğiz ve daha çok çalışacağız. Daha yolun başındayız. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Mücadele zafer elde edilene kadar. Orada da bitmiyor. Bir sonrası var. Türkiye’yi ihya etmek, Türkiye’ye hizmet etmek, artık gençlerin yüzünü güldürmek. Mersin’de gençlerin yüzü gülüyor, gençler bizi destekliyor. Son seçimlerde de Mersin’in gençleri Cumhuriyet Halk Partili belediyeciliğe oy verdi. Gençler de Cumhuriyet Halk Partili belediyecilik anlayışının kentin en güzel yerlerini ranta değil gençlere açarak, okuma salonları yaptığını, Türkiye’nin en ucuz toplu taşıma araçlarıyla okullarına gittiklerini bildi. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları gençlerini düşünüyor. Türkiye’de 2019 seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partili belediyecilik hizmeti yaptığımız bütün şehirlerde gençlerin gönlüne taht kurduk. Başkanlarla gençler gönül bağı kurdu. Ben gençlerimize güveniyorum. Çok şükür onları arkamıza aldık, kim tutar bizi? Daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz. Onların umudu olmaya devam edeceğiz” dedi. Mersin’i çok sevdiklerini ve gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirten Seçer, “Mersin’i daha da güzelleştirmek, ihya etmek ve burada yaşayan insanlarımızı mutlu etmek için çalışıyoruz. Mersin mutlu, Mersin umutlu, Mersin huzur kenti, Mersin kardeşlik kenti. Bunun teminatı da; Cumhuriyet Halk Partili belediyeciliktir. Biz varsak, bir kente girmişsek; o kente huzur gelir, o kentte kavga ve ayrım olmaz” dedi. Mersin’de yaşayan yurttaşların da 31 Mart seçimlerinde kendisini destekleyerek, verdikleri oylarla Mersin’i Türkiye’de konuşturduklarını ifade eden Seçer, “Bu kentte her 3 kişiden 2’si Cumhuriyet Halk Partili belediyeciliğe oy verdi. Onlara teşekkür ediyoruz. Emeğimizin karşılığını aldığımız için, onların hayır duasını, teşekkürünü aldığımız için kendimizle övünç duyuyoruz ama onlara da minnettarız. Emeğimizi zayi etmediler, ahde vefayı bildiler. Biz de onlara söz veriyoruz; bu bize verdiğiniz sorumluluğun ağırlığının farkındayız. Sizler için, Mersinli hemşerilerimiz için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KIŞ: “GENÇLERİN OLDUĞU YERDE DEVRİM VARDIR”

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta yaktığı ateşin halkın kalbinde de yandığını ve o ateşin ülkenin işgaline karşı başkaldırıya dönüştüğünü belirtti. Ömür, yakın zamanda gerçekleşen 31 Mart seçimlerinde milletin; ulusal egemenlikten ve bağımsızlıktan yana güçlü iradesini açık bir şekilde gösterdiğini belirterek, “Bugün Türkiye’nin birinci partisi olmanın sorumluluğu ve artık bu ülkenin istiklalini kurtarmanın bir zorunluluk haline gelmiş olduğunun bilinciyle bir önceki dönemde Türkiye’de ve Mersin’de yerel yönetimlerde gösterdiğimiz başarıyı daha yukarı seviyelere taşıyacağız” dedi. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir!’ sözünün günümüz Türkiye’sinde büyük önem addettiğine dikkat çekerek; “Çünkü; ‘Gençler bitti demeden bitmez!’ diyoruz. Gençlerin olduğu yerde sadece heyecan ve enerji değil, devrimcilik vardır. Gençlerin olduğu yerde direngenlik vardır. Bu ülkenin gençleri henüz bitti demedi. Bu ülkenin gençleri; ‘Bizden bu kadar’ , ‘Biz gidiyoruz’ demedi. Onun için çok umutluyuz. Ülkemizi karanlığa gericiliğe, yoksulluğa geri kalmışlığa bırakmayacağız” diye belirtti.

DİNÇER: “BİR SONRAKİ SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Atatürk’ün gençlere verdiği önemin onlara armağan edilen bu bayramla daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Bizler de gençlerden ve kadınlardan aldığımız güçle, Atatürk’ün bize emanet ettiği bu güzel topraklarda insanlarımızı rahat yaşatmak adına gerekli mücadeleyi vermeye başladık” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik zorluklara destek olmak adına 2019’dan önemli çalışmalar yaptığına değinen Dinçer, “Mersin olarak Türkiye’de rekor kırdık. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımız ve alt birim belediyelerimizin gayretleriyle oldu. Hedef bir sonraki genel seçimde iktidar olup insanlarımızı rahatlatmak” dedi. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır da, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Çakır, yerel seçimlerde alınan başarının genel seçime taşınacağını belirterek, “Mersin’de kazanılan büyük zaferi, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın diktiği bu bayrağı daha büyük dalgalandırarak, Türkiye geneline yayıp partimizi iktidar yapacağımızdan hiçbir kuşkumuz yoktur” ifadelerine yer verdi.

YILDIZ: “19 MAYIS BU ÜLKENİN DOĞUM GÜNÜ”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs için ‘Benim doğum günüm’ cümlesini anımsatarak; “Aslında 19 Mayıs, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü değil, içinde yaşadığımız topraklar oluşturan bu ülkenin doğum günü diyebiliriz. Çünkü emperyalizme karşı verilen mücadelenin başlangıcının yapıldığı gündür. Ülkemizde yaşayan her bir bireyin ama en fazla da Cumhuriyet’i kendilerine emanet edilen gençlerin; bugünün ve yaşadığımız anın kıymetini bilmelerini, Cumhuriyet’in nimetlerini bilmelerini ve anlamalarını, bunun için gerekiyorsa mücadele etmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA