Büyükşehir, Göz Solüsyonu ile takdir topladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama araçlarında yer alan ve kişisel koruyucu donanımlardan biri olarak kabul edilen göz solüsyonu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi denetim ekiplerinden tebrik aldı. Büyükşehir bünyesinde görev yapan İş Güvenliği Uzmanı Feyyaz Kara’nın ilaçlama araçlarında göz solüsyonu olması gerektiği yönündeki girişimi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda örnek teşkil eden bir çalışma başlatıldı. İlaçlama yapan ekiplerin göz sağlığını korumak adına kişisel koruyucu donanımlara göz solüsyonu da eklendi.

 

Tarih : 22 Kasım 2019 Cuma 15:17

Haber Merkezi

 

Çevre temizliği ve güvenliği ile vatandaşların sağlığını ön planda tutan Mersin Büyükşehir Belediyesi, personelinin sağlığını ve güvenliğini de dikkate alıyor. Sahada görevli personelin sağlıklı koşullarda çalışması için uygun ortamları oluşturan Büyükşehir Belediyesi, örnek teşkil eden çalışmaları ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi ekipleri tarafından tebrik edildi. Büyükşehir bünyesinde görev yapan İş Güvenliği Uzmanı Feyyaz Kara’nın ilaçlama araçlarında göz solüsyonu olması gerektiği yönündeki girişimi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda örnek teşkil eden bir çalışma başlatıldı. Vatandaşların sağlıklı koşullarda yaşaması için ilaçlama yapan ekiplerin göz sağlığını korumak adına kişisel koruyucu donanımlara göz solüsyonu da eklendi.

 

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEBRİK

 

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekipleri, geçtiğimiz Ekim ayında ilaçlama birimine yaptıkları denetimlerde, kişisel koruyucu donanımlara eklenen göz solüsyonu dolayısıyla Büyükşehir’i tebrik etti. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi tarafından yılda iki kez yapılan rutin iş denetimlerinde, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, denetimi başarıyla geçti. Denetimi başarıyla geçmesinin yanı sıra Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından kişisel koruyucu donanımlar arasında göz solüsyonu olması da takdir topladı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı denetim ekipleri, bundan sonra farklı kurumlarda yapacakları denetimlerde, kontrol edecekleri listeye göz losyonunu da ekledi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapan Feyyaz Kara, geçen yılın Kasım ayında saha denetimleri sırasında ilaçlama araçlarında göz yıkama solüsyonu olması gerektiğini fark etti. Konuyu her ay düzenli olarak yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantılarına taşıyan Kara, kimyasal ve biyolojik ilaçlarla çalışan ilaçlama ekibinin koruyucu donanımlarının arasında göz solüsyonu olması gerektiğini vurguladı. Kara’nın girişimi sonrası 2018 yılının Aralık ayında İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantısı’nda her ekip aracına birer tane göz yıkama solüsyonu alınması kararlaştırıldı. Kararın ardından kısa sürede 115 aracın hepsine göz yıkama solüsyonu temin edildi. Ekipler, ilaçlama esnasında karşılaşabilecekleri olası ilaç sıçrama durumlarında göz solüsyonlarını kullanarak, tehlikeyi en aza indirebiliyor.

 

HALİSDEMİR: “BİZ ÖNCELİKLE PERSONELİMİZİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Doktor Bülent Halisdemir, il genelinde haşere ile vektörel mücadele eden bir birim olarak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekipleri ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve yılda iki kez denetime tabi tutulduklarını belirtti. Yaklaşık 400 ilaçlama ekiplerinin bulunduğunu ve vatandaşların yanı sıra hizmet veren personelin sağlığına ve güvenliğine dikkat ettiklerini belirten Halisdemir, “Ekiplerimiz sürekli sahadalar ve ilaçlama yaparken çok çeşitli durumlarla karşılaşabiliyorlar. Kullandıkları ilaçlarla temas halindeler ve zarar verme ihtimali olan ilaçlar olabiliyor. Biz öncelikle personelimizin sağlığını düşünmek zorundayız. Bunu düşünerek bütün araçlarımıza acil durumlarda kullanılması için göz solüsyonu aldık. Hatta bir personelimiz bu göz solüsyonunu kullanmak durumunda kaldı. Bu solüsyon sayesinde olumsuz bir etkiyi ortadan kaldırdı. Önce personelimizin sağlığını düşüneceğiz ki, vatandaşımıza etkin hizmet edelim” dedi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi ekipleri tarafından tebrik edilmelerinin kendilerini onurlandığını ifade eden Halisdemir, “Biz yapmamız gereken işi yaptık ama bu çok yaşanılan bir durum olmadığı için Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi ekipleri bizleri tebrik etti. Ekipler, böyle bir uygulamayı ilk defa gördüklerini ifade ettiler. Biz de onur ve gurur duyduk. Bu bizim için sevindirici bir durum. Biz zaten kişisel koruyucu donanımlara son derece önem veriyoruz. Böyle de devam edeceğiz. Personelimizin sağlığı her şeyden önemli” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA