Bilimsel eğitim sistemine geri dönülmeli!


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında; ülkemizde çağdaş, laik ve bilimsel eğitim sistemine geri dönülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Tarih : 22 Kasım 2019 Cuma 16:45

Haber Merkezi

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, ülkemizin eğitim politikasındaki aksaklıkların ve öğretmenlerimizin sistematik bir şekilde yaşadığı sorunların yok sayılması, görmezden gelinmesi, geleceğimizin en karanlık tablosu olduğunu ifade ederek, “Çünkü bir ülkenin çağdaş, laik, yenilikçi, bilim yolunda ilerleyen eğitim sistemi ve öğretmene verilen değer, o ülkenin gelişmişlik düzeyi ve yaşam standardı kalitesi ile doğru orantılı ilerler. Ülkemizde kadına, çocuğa, doğaya, hayvana yönelik artan her türlü şiddetin temelinde, eğitim sistemimizdeki geri vitese gidiş yatmaktadır. Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı ‘Eğitim Kalitesi 2018’ raporuna göre, Türkiye’nin 137 ülke arasında 99. olması, eğitimi sistemimizin geri viteste olduğunun diğer bir göstergesidir.  Kötü öğrenci yoktur, kötü öğretmen yoktur, kötü okul yoktur, kötü bir eğitim sistemi vardır” ifadesini kullandı.

“CUMHURİYET DEĞERLERİNDEN UZAK NESİLLERİN YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENMİŞTİR”

Milli Eğitim Bakanlığının tarikat ve cemaatlerle yaptığı eğitimde işbirliği ile Cumhuriyet değerlerinden uzak nesillerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Ülkemizde sil baştan yapılan müfredat ile laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılmış, ders kitaplarında Atatürk’ün ilke ve devrimlerini tırpanlanmıştır. Siyasi iktidarın kendi ideolojik amaçları doğrultusunda şekillenen eğitim sistemimiz ve en kutsal mesleklerden birisi olan öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması, ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan en büyük ihanettir. Atatürk, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle eğitime ve öğretmenlere ne kadar önem verildiğini vurgulamıştır. Çünkü eğitim, bir toplumun hukuk devleti yolunda gelişmesinin, kalkınmasının, çağdaşlaşmasının ön koşuldur. Öğretmen istihdamında yaşanan sorunlar ve gelir yetersizliği sorunu çözüme kavuşturulmalı, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim sistemimize geri dönülmelidir. Eğitimde ayrımcılığı ve fırsat eşitsizliğini kaldırmak kamu hizmetidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, ülkemize aydınlık, çağdaş öğrenciler yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA