Büyükşehir Belediyesi’nden çamaşır kafe hizmeti


Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez hayata geçirilen Çamaşır Kafe, Mersin’de öğrencilere önemli avantajlar sağlıyor. Hizmetlerin tamamen ücretsiz sunulduğu Çamaşır Kafe, öğrencilerin bütçelerinde yıllık ortalama 2 bin 500 lira tasarruf sağlarken, zamanlarını da verimli kullanma olanağı sunuyor. Mersin Üniversitesi girişinde sabahları çorba ikramıyla kapılarını açan Çamaşır Kafe, gün içerisinde ise çamaşır yıkama-kurutma, sıcak çay ve mini kütüphane hizmetiyle kısa sürede üniversitelilerin cazibe noktalarından biri haline geldi.

 

Tarih : 16 Aralık 2019 Pazartesi 14:39

Haber Merkezi

Öğrenci dostu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üniversitelilere verdiği Çamaşır Kafe sözünü yerine getirerek, Mersin Üniversitesi girişinde ücretsiz Çamaşır Kafe’yi öğrencilerin hizmetine sundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez hayata geçirilen Çamaşır Kafe, hizmete başladığı kısa sürelik bir zaman diliminde öğrenciler tarafından cazibe noktalarından birine dönüştü. Sabahları çorba, gün boyu ise çamaşır yıkama-kurutma, çay ve mini kütüphane hizmeti sunan Çamaşır Kafe, üniversiteliler tarafından takdir topladı.

ÇAMAŞIR KAFE İLE YILLIK 2 BİN 500 TL ÜNİVERSİTELİNİN CEBİNDE KALIYOR

Çamaşır Kafe’de tamamen ücretsiz sunulan hizmetler, öğrencilerin bütçelerinde yıllık ortalama 2 bin 500 lira tasarruf sağlarken, zamanlarını da verimli kullanma olanağı sunuyor. Yakın zamanda Tarsus Üniversitesi civarında açılması planlanan Çamaşır Kafe şubesi içinse çalışmalara başlandı. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde Unitrend İş Merkezi zemin katta yer alan Çamaşır Kafe, Mersin’de devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerde okuyan tüm öğrencilere hizmet veriyor. Üniversiteliler, öğrenci kimlikleriyle Çamaşır Kafe’nin tüm olanaklarından yararlanabiliyor. Çamaşır Kafe ile öğrenciler zamandan tasarruf sağlarken, yıllık ortalama 2 bin 500 TL de ceplerinde kalıyor. Bir makine dolusu çamaşır piyasada ortama 30 liradan yıkanırken, bir kase çorba ise 7 liradan satılıyor. Çamaşır Kafe, sunduğu ücretsiz hizmetlerle haftada en az bir makine çamaşır yıkatan ve günde bir kase çorba içen öğrencinin cebinde aylık ortalama 260 TL tasarruf sağlarken, 9 aylık eğitim-öğretim döneminde ise bu rakam ortalama 2 bin 500 TL’ye denk geliyor.

ÜNİVERSİTELİLER GÜNE ÇAMAŞIR KAFE’DE SICACIK ÇORBAYLA BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesiyle Aşhane’de kaynayan sıcacık çorbalar, hafta içi her sabah 07.30’da Çamaşır Kafe içerisinde öğrencilerin içini ısıtıyor. Erken saatlerde derslerine yetişmeye çalışan öğrenciler güne sıcacık bir çorbayla başlayıp, fakültelerinin yolunu tutuyor. Evde kahvaltı yapma olanağı veya zamanı bulamayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin lezzetli çorbalarıyla güne sağlıklı ve zinde başlıyor. Çamaşır Kafe’de erken saatlerde başlayan çorba hizmeti, kazandaki son kepçe üniversitelilerin içini ısıtana kadar sürüyor. Sabahın erken saatlerinde sunulan sıcacık çorba ikramıyla kapılarını açan Çamaşır Kafe’de makineler hafta içi 07.30’da çalışmaya başlayıp, akşamüzeri saat 18.00’e kadar öğrencileri tertemiz çamaşırlara kavuşturuyor. Cumartesi günleri ise 09.00-13.00 saatleri arasında hizmete devam ediyor. Kafedeki 7 kiloluk 5 adet çamaşır makinesi ve 5 adet kurutma makinesi, görevli personeller tarafından özenle hazırlanıyor. Görevliler kaliteli yumuşatıcılar ve deterjanları makinelere yerleştirdikten sonra öğrencilere sadece kıyafetlerini makineye atma ve ‘başlat’ düğmesine basma görevi düşüyor. Kurutma makinelerindeki işlemin ardından hazır hale gelen çamaşırlar, öğrencilerin üzerinden çevreye mis gibi kokular saçıyor.

 

ÇAMAŞIR KAFE’DE ŞİİRLER, ROMANLAR VE ÖYKÜLER DE VAR

Çamaşır Kafe’de öğrencilere çamaşır yıkama-kurutma sürecinde ücretsiz taze ve sıcak çay ikramı yapılıyor. Gün batımı manzaralı masalarda çamaşırlarını bekleyen öğrenciler, Çamaşır Kafe içerisindeki mini kütüphaneden de yararlanabiliyor. Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, Oğuz Atay, Cemal Süreya gibi yazar ve şairlerin eserlerinin yanı sıra birçok nitelikli yapıtın yer aldığı mini kütüphane, öğrencilere bekleme süresinde zamanlarını verimli kullanma olanağı sunuyor. Kayseri’den Mersin Üniversitesi’ne Uluslararası İlişkiler Bölümü okumak için gelen ikinci sınıf öğrencisi Kutay Neşeli, öğrenci evinde iki kişi yaşadıklarından bahsederek, Çamaşır Kafe’de içtiği çorbanın zamanından tasarruf sağladığını ve sağlıklı besin tüketme olanağı sunduğunu belirtti. Hizmetten duyduğu memnuniyeti sözlerine ekleyen Neşeli, “Çoğumuzun ders saatleri erken oluyor. Sabahları en geç saat 10’da dersimiz var. Kahvaltı olarak çok iyi ve faydalı. Dışarıda poğaça yiyeceğimize burada çorba içiyoruz, daha güzel oluyor. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER ÇORBAYLA ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

Üniversite öğrenimi için Antalya’dan gelen Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ramazan Deniz ise Çamaşır Kafe’deki çorba ikramının öğrenciler için önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin en kısa zaman diliminde okula gitmek istediklerini, bunun için kahvaltı yapacak zaman bulma sıkıntısı çektiklerini belirten Deniz, öğrencilerin sabahları güne bir ekmek bir çorbayla başlayıp, hızlıca derslerine yetişebilmelerinin zaman açısından avantaj sağladığını söyledi. Mersin Üniversitesi İktisat Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Tamer Ulucenk, öğrenci evindeki çamaşır makinesinden yeterli performans alamadığı için kıyafetlerinin zarar gördüğünü belirterek, çamaşırlarını yıkatmak için Çamaşır Kafe’yi tercih ettiğini söyledi. Öğrenciler için yararlı bir uygulama olduğunu dile getiren Ulucenk, “4 senedir burada yaşıyorum. Bir belediyecilik anlayışı olarak ilk defa öğrenciler için bir şey yapıldığını görüyorum. Gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Ben buraya haftada bir geliyorum. Çamaşırlarımı temiz olarak alıyorum, kullanıyorum” diye konuştu.

“BİZ SADECE ÇAMAŞIRLARIMIZI ATIP, BAŞLAT DÜĞMESİNE BASIYORUZ”

Nejdet Atmaca ise Mersin’e Aydın’dan geldiğini, Mersin Üniversitesi’nde Turizm İşletme Bölümü’nde hazırlık sınıfında öğrenim gördüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları aracılığıyla Çamaşır Kafe’den haberdar olduğunu belirten Atmaca, şunları söyledi: “Öğrenci olduğumuz için bizim için güzel bir fırsat. Üstüne bir de evde üç saat bekleyip asmak yerine burada yarım saatte işimizi halledip çıkıyoruz. Çalışanlar kendileri dolduruyorlar deterjanı. Biz sadece çamaşırlarımızı atıp başlat düğmesine basıyoruz. Özellikle maddi boyutuyla bayağı bir avantaj sağlıyor. Elektrik faturası düşüyor, üstüne deterjan fiyatı ödemiyoruz, çok güzel bir fırsat gerçekten. Öğrenci dostu, öğrenciyi düşünen bir Başkanımız var, çok teşekkür ederiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA