Barolardan çocuk istismarcısına evlilik affına tepki


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 16 baro başkanı, 13-14-15 Aralık 2019 tarihlerinde Isparta Barosunun ev sahipliğinde gerçekleşen Ege, Marmara ve Akdeniz Genişletilmiş Bölge Baro Başkanları Toplantısında, ikinci yargı paketinde çocuk istismarcısına evlilik affının gündeme gelmesine sert tepki göstererek, “En yüksek tonda itiraz ediyoruz. Siyasi iktidarın bu çağ dışı düzenlemenin ısrarı halinde, barolar olarak her türlü girişimde bulunacağız” dedi.

 

Tarih : 16 Aralık 2019 Pazartesi 14:43

Haber Merkezi

Çocuklara cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde, cezanın ertelenmesini ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını öngören düzenlemenin yeniden gündemde gelmesi üzerine harekete geçen Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Denizli,  İzmir, Kırklareli, Kocaeli,  Hatay, İstanbul, Muğla, Tekirdağ ve Yalova Baro Başkanları, Ege, Marmara ve Akdeniz Genişletilmiş Bölge Baro Başkanları Toplantısının sonuç bildirgesinde, “Daha önce de gündeme gelen ve kamuoyunun tepkisi sebebiyle geri çekilmiş olan ‘cinsel istismarcının mağdurla evlendirilmesi halinde cezasızlık getiren düzenleme’ hazırlığını asla kabul etmeyeceğimizi belirterek en yüksek tondan itiraz ediyor, siyasal iktidarı bu çağ dışı düzenlemeyi derhal geri çekmeye çağırıyor, bu konuda ısrar edilmesi halinde Barolar olarak toplumun tüm duyarlı kesimleriyle birlikte her türlü girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

“DEVLET BU DÜZENLEMEYLE SUÇ İŞLİYOR”

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, çocuk istismarının ve çocuk hakları ihlalinin artmasında siyasi iktidarın akıl dışı yasal düzenlemelerin çok büyük payı olduğunu vurgulayarak, “İstismarın, rızası, sevgisi olmaz. Devlet bu yasal düzenlemeyle suç işlemektedir. Çocuk istismarının artmasına ve çocuk yaşta evliliğin önünün açılmasına neden olacak, şiddet ve tecavüz yoluyla zorla yaptırılması planlanan insanlık dışı ve karanlık zihniyetin ürünü olan bu düzenlemeye, barolar ve avukatlar olarak izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA