Baro’dan Başkan Seçer’e insan hakları teşekkürü


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Yeşilboğaz, İnsan Hakları Haftası kapsamında ilk kez Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinlikler için teşekkürlerini iletti. Başkan Seçer, seçilmiş bir belediye başkanı ve sorumlu bir siyasetçi olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu her konuya eğilmesi gerektiğini belirterek, “Eğer Türkiye’de bir demokrasi sorunu yaşanıyorsa, insan hakları sorunu yaşanıyorsa, benim de söyleyecek sözüm olmalı. Bunu da yapmaya çalışıyorum” dedi.

 

Tarih : 17 Aralık 2019 Salı 15:28

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, İnsan Hakları Haftası kapsamında ilk kez Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinlikler için teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, insan hakları konusunda toplumda bir farkındalık oluşması için Mersin Barosu ve Karikatürcüler Derneği ile ortak etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Mersin demokrasinin özümsendiği bir kent. Çok farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip, kültürel yapıya sahip. Eğitim düzeyi, diğer illerle mukayese ettiğiniz zaman, Türkiye standartlarına baktığınız zaman son derece iyi durumda. Bunlar olduğu zaman da insan hakları kavramı çok daha farklı değerlendiriliyor böyle toplumlarda. Biz de belediye olarak sizlerin önemli katkısıyla, Baromuz’un ve Karikatürcüler Derneği’nin katkısıyla bir dizi etkinlikler yaptık. Çok değerli yazarlarımız, fikir adamımız, düşünce adamımız burada değerli fikirler verdi. Değerli toplantılar yaptılar. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“NE KADAR DEMOKRASİ, O KADAR İNSAN HAKLARI”

Günümüzde Türkiye’de en yoğun tartışılan konuların başında insan hakları kavramının geldiğini ifade eden Başkan Seçer, “Bugün de Türkiye’de en yoğun sorgulanan iki unsur demokrasi ve hukuk devleti anlayışı. Bizlerin bu konuda önemli görevleri var. Bizler siyasetçiyiz. Bizler seçilmiş, ülkeyi yöneten insanlarız, ülkenin geleceğini şekillendiren insanlarız. Elbette ki bir belediye başkanı olarak bir başına görevim kentin fiziki koşullarına yönelik hizmet yapmak olmamalı. Türkiye’nin içinde bulunduğu bütün konulara sorumluluk sahibi bir siyasetçi olarak benim de eğilmem lazım. Eğer Türkiye’de bir demokrasi sorunu yaşanıyorsa, insan hakları sorunu yaşanıyorsa, benim de söyleyecek sözüm olmalı. Bunu da yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.

YEŞİLBOĞAZ: “HAK TEMELLİ HİÇBİR KONUYU, ASLA SİYASETEN GÖRMEDİK”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise, İnsan Hakları Haftasını önemsediklerini ifade ederek, “Biz bu konuda her sene kendi başımıza etkinlik yapıyorduk. Göreve gelmeden önce vermiş olduğumuz bir söz vardı. Seçilmiş tüm başkanlarımızla hak temelli, bu kente ortak değerler katabilecek her türlü projede yer alabileceğimizi, ön yargılarımızın olmadığını söylemiştik. Hak temelli olan hiçbir konuyu, asla siyaseten görmediğimizi ifade ettik. Bu bizim için güzel bir başlangıç oldu. Bu konuda Mersin’de bir ilk yaşandı” dedi. İnsan haklarının hepimizin ortak sorunu olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Burada kadınlarımızın, çocuklarımızın, hayvanlarımızın, çevremizin, doğamızın, hepsinin hakları vardır. Bu hakları korumak hepimizin görevidir. Avukatlık Kanunu bize bu yetkiyi açıkça veriyor. İnsan haklarına işlerlik kazandırmak ve bu hakların kullanıldığı amacı doğrultusunda da yaşama geçirilmesi, bizim en büyük görevlerimizden bir tanesidir. Sizlerle birlikte bunu Barodan çıkarıp, tüm kente yayma amacına ulaşabildik. Bu çok güzel. Artık bazı konuları kendi içimizde tartışmayalım, konuşmayalım, bunu kente yayalım. Kent de bu konularda bilgi sahibi olsun. Kent de bunlardan yararlansın. Çünkü hepimizin ortak amacı, hakça, özgürce yaşamaktır. Bunu da kurumlar arası işbirliği ve ortak mücadeleden geçirebilirsek başarabiliriz. Güzel bir etkinlik haftası oldu. Umarım bu bir başlangıç olur. Bundan sonra birçok projelerde kenti aydınlatma, kenti tanıtma, kente artı değer katma anlamında işbirliği yapabiliriz. Katkınıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Yeşilboğaz, Başkan Seçer’e insan hakları konusundaki duyarlığından dolayı üzerinde baronun simgesinin olduğu bir tabak takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA