MESKİ, Mezitli İçme Suyu Projesini halka anlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı FRIT II kapsamında, Mezitli İlçesi’nde yapılması planlanan İçmesuyu Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Tarih : 18 Aralık 2019 Çarşamba 13:48

Haber Merkezi

 

Mezitli İlçesi Mersin Orkide Consept Cafede düzenlenen bilgilendirme toplantısına, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Korkmaz, İçmesuyu Dairesi Başkanı Emre Gürkal Gökçe, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Handan Solmaz, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Halit Sümen, Plan Proje Dairesi Başkanı Erkan Özkaya, Makina İkmal ve Tesisler Dairesi Başkanı Engin Yıldız, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sibel Yalçın, Mezitli ilçesi muhtarları ve ilçe sakinleri katıldı.

 

MEZİTLİ’YE YAPILACAK PROJENİN DETAYLARI PAYLAŞILDI

 

Avrupa Birliği Delegasyonu, İlbank A.Ş. ve Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) ortaklaşa yürütmekte olduğu, Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı FRIT II kapsamında yer alan paketten Mezitli İçmesuyu Projesi için 17 milyon 150 bin Euro tutarında hibe alınacak. Bu hibe ile Mezitli İlçesi, Merkez mahalleleri, Tece, Davultepe ve Kuyuluk Mahallelerinin 2050 yılına kadar içmesuyu temin ve dağıtım planı yenilenmiş olacak. Proje kapsamında 49 km isale hattı, 585 km içmesuyu şebeke hatları ile 14 adet içmesuyu deposu yapılacak. MESKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Korkmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan bilgilendirme toplantısı, proje danışmanı Encon Çevre Danışmanlık firmasından Nehir Yılmaz’ın sunumu ile devam etti. Sunumda projenin amacı, projenin beklenen faydaları, çevresel ve sosyal etkileri hakkında bilgiler verildi.

 

İÇMESUYU PROJESİ 23 MAHALLENİN SU SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK

 

Ayrıca, projenin Mezitli İlçesi’ne bağlı Atatürk, Fatih, Kaleköy, Yenimahalle, Viranşehir, Çankaya, Çamlıca, Kuyuluk, Merkez, Menderes, Eski Mezitli, Akdeniz, Esenbağlar, 75.Yıl, Anayurt, İstiklal, Davultepe, Cumhuriyet, Seymenli, Şahintepesi, Tece, Deniz ve Hürriyet Mahallelerini kapsadığı ifade edildi. Bilgilendirme sunumunun ardından MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Mezitli ilçesi mahalle muhtarları ile vatandaşların istek  ve önerilerini dinledi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA