LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA YILBAŞI PARTİSİ


Yenişehir Belediyesi, tedavi gören lösemi hastası çocuklara moral vermek amacıyla yılbaşı partisi düzenledi. Partide aileleri ve yaşıtlarıyla doyasıya eğlenme fırsatı bulan çocuklar, yılbaşı pastasını Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte kesti.

 

Tarih : 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:43

Haber Merkezi

 

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Çamlıbel Lions Kulübü, lösemi hastası çocuklar için yılbaşı partisi düzenledi. Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Kulübü’nde gerçekleştirilen yılbaşı etkinliğine hastane dışına çıkabilen lösemi hastası çocuklar davet edildi. Lösemi hastası çocuklar için düzenlenen yılbaşı partisine, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 0-3 yaş anne-baba erken çocukluk eğitimi konusunda ebeveynlere eğitim imkanı sunan ve bu çalışmayla, “ Yenişehir’in ve ülkemizin gelecek 20 yılına katkıda bulunacak çalışmalar yapıyoruz. Kentimizin 20 yıl sonrasını düşünerek adım atıyoruz” diyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır ve Çamlıbel Lions Kulübü Başkanı Aybükem Gönen de katıldı.  Çalışmalarında özel çocuklara verdiği önemle dikkat çeken Başkan Özyiğit, yılbaşı partisinde her bir çocukla tek tek ilgilendi, yeni yıl pastasını birlikte kesti.

 

ÖZYİĞİT: “BULAŞICI HASTALIK OLDUĞUNDAN DEĞİL, KORUNMAK İÇİN MASKE TAKIYORLAR”

 

Özel çocukların mutluluğuna katkı sunmak istedikleri için bu organizasyonu düzenlediklerini ifade eden başkan Abdullah Özyiğit,  “Bu etkinlikte en çok dikkat çekmek istediğimiz konu lösemi hastası çocuklarımızın taktığı maskeler. Toplumda lösemi hastalığını bulaştırmamak amaçlı maske takıldığı düşünülüyor. Bu bir önyargıdır, yanlış bilgidir. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir. Başta çocuklar olmak üzere lösemi tedavisi gören hastalar yoğun kemoterapi gördükleri için vücut dirençleri düşüyor. Bu nedenle dışarıdan gelecek en ufak bir mikroba karşı enfeksiyon kapama olasılıkları artıyor ve bunun önüne geçebilmek içinde maske takmak zorunda kalıyorlar. Özellikle çocuklarımız bu durumdan çok etkileniyor. Toplumda ki yanlış bilgi nedeniyle sağlıklı çocukların aileleri, maske takmış lösemi hastası çocuklardan kendi çocuklarını uzak tutuyor ve onlarla oyun oynamalarına dahi izin vermiyorlar. Dolayısıyla lösemi tedavisi gören çocuklar sosyalleşemiyor. Yenişehir Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekmek ve lösemili çocuklarımızın gönüllerince eğlenebilmelerini sağlamak amacıyla böyle bir parti organize ettik” dedi.  Yılbaşı pastasının kesilmesinin ardından lösemi hastası miniklere, Çamlıbel Lions Kulübü tarafından temin edilen atkı eldiven, bere, çorap, bot ve montlar hediye edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA