ZARAR 1 MİLYON TL!


Mersin’in batı ilçeleri Anamur ve Bozyazı’da 3 gündür yağan yağmurun ve fırtınanın bilançosu ortaya çıktı. Çeltikçi Mahallesinde meydana gelen hortum 11 dönüm muz serası ile 11.5 dönüm patlıcan ve çilek eğme serasına büyük zarar verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün yaptığı zarar tespit çalışmalarında zararın yaklaşık 1 milyon TL olduğu açıklandı. Gazetemize hortumun verdiği zararla ilgili konuşan Çeltikçi Mahalle Muhtarı Mustafa Aytugan, çiftçinin zararının karşılanması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 25 Aralık 2019 Çarşamba 13:51

“ÜRETİCİNİN ZARARI KARŞILANMALI”

Anamur’da meydana gelen hortumun bilançosu ortaya çıktı. Çeltikçi mahallesinde meydana gelen hortum 11 dönüm muz serası ile 11.5 dönüm patlıcan ve çilek eğme serasına büyük zarar verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün yaptığı zarar tespit çalışmalarında zararın yaklaşık 1 milyon TL olduğu açıklandı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin ile birlikte hortumda zarar gören seraları ziyaret eden Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, hortumun gece saat 03:00 sularında meydana geldiğini  ve 11 dönüm muz serası ile 11,5 dönüm patlıcan ve çilek eğme seralarının bu hortumdan zarar gördüğünü söyledi. Gerek bakanlık gerekse sigorta şirketlerinin vatandaşın yaralarını sarma noktasında yardımcı olmalarını isteyen Başkan Kılınç, Belediye olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve bu günde üreticinin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekeni yapacaklarını söyledi.

“YARALARIMIZ SARILSIN”

Gazetemize hortumun verdiği zararla ilgili konuşan Çeltikçi Mahalle Muhtarı Mustafa Aytugan, yaklaşık 22,5 dönüm muz, çilek ve patlıcan seralarının yıkıldığını söyledi. Hortumun etrafı yıkıp geçtiğini kaydeden Aytugan, “Bu gece saat 03. Sularında camimizin istikametinden sanayi istikametine doğru bir hortum meydana geldi. Hortumdan 15 dönüm muz serası, 7 dönümde eğme ve patlıcan serası yıkıldı. Devlet büyüklerimizden bu yaraların bir an önce sarılması konusunda destek bekliyoruz. Özellikle hükümetimizden. Lütfen ama lütfen ihalesi bile geçen sene yapılan ancak yapımına bir türlü başlanılmayan Çeltikçi Deresinin ıslah edilmesini bekliyoruz” dedi. Öte yanda yağışlar nedeni ile gece boyunca Anamur’un cadde ve sokaklarında yağmur nedeni ile sularla doldu. Vatandaşlar gerek iş yerlerine gerekse evlerine güçlükle girebildi. Bazı evlerde kısmen su baskınlarının yaşandığı öğrenildi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA