Akdeniz’de metruk yapılar yıkılıyor


Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, merkez-kırsal ayırımı yapmadan ilçenin dört bir yanındaki mahallelerde sahiplerince terk edilmiş metruk binaların yıkımına devam ediyor. Fen işleri ekipleri okul önlerine hız kesici kasisler de monte ederek, öğrencilerin can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

 

Tarih : 22 Ocak 2020 Çarşamba 12:21

Haber Merkezi

Fen işleri ekipleri, son olarak Bahçe Mahallesi 4613 Sokak, Mesudiye Mahalllesi 5111 sokak ile Yanpar Mahallesi’nde bulunan ve yasal süreçleri tamamlanan metruk evlerin yıkımını iş makineleri yardımıyla gerçekleştirdi. Yıkım öncesi çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, yıkımların ardından ortaya çıkan tonlarca moloz ve atığı da yine kamyonlara yükleyerek mahallelerden çıkardı. Yıkım çalışmalarını memnuniyetle izleyen vatandaşlar, özellikle küçük çocukları için riskler oluşturan, kimi zaman da madde bağımlılarının mekânına dönüşen binaların yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkür ettiler.

EKİPLER, OKUL ÖNLERİNE HIZ KESİCİ KASİSLER YAPIYOR

Fen işleri ekipleri, çocukların can güvenliği ve engelli insanların ulaşımını kolaylaştırmak için de ilçe sınırlarında bir takım hizmetler sunuyor. Nitekim Fevzi Çakmak ortaokulu girişine 2 adet hız kesici kasis montajını tamamlayan ekipler, Turgutreis Mahallesi’nde de engelli rampası yapımını tamamladı. Fen işleri ekipleri, kentte geçen haftalarda etkili olan aşırı yağışlardan etkilenerek yıkılma tehlikesi olan duvarlar da gerek sahadaki incelemeler, gerekse vatandaşlardan gelen talepler üzerine yıkılıyor veya güçlendiriliyor.

BAŞKAN GÜLTAK; “ÖNCELİĞİMİZ İNSANLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNİ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çalışmalar hakkında yaptığı değerlendirmede; metruk yapıların yarattığı tehlikeler nedeniyle mahalle sakinleri ve muhtarlardan yoğun şikâyetler aldıklarının altını çizdi. Başkan Gültak; “Akdeniz’de yaşayan vatandaşlarımızın günlük yaşamında karşılaştığı sorunları ortadan kaldırmak ve hayatı kolaylaştırmak amacıyla fen işleri ekiplerimizin sahadaki çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İnsanlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, görevlerimiz arasındadır. Bu nedenle ekiplerimiz; insanlarımızın can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, toplumsal sorunlara yol açan, kent estetiğini bozan, çevre kirliliği ve kötü görüntüye neden olan terk edilmiş yapıların yıkımına ara vermeden devam edecek” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA