TARSUS’TA 3 PUAN SEVİNCİ


TFF 2.lig Beyaz Grup 24.hafta maçında deplasmanda İstanbul temsilcisi Pendikspor’a konuk olan sarı lacivertli temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu rakibini 3-0 mağlup ederek, ligde puan olarak rakibinin üstüne çıktı.

 

Tarih : 20 Şubat 2020 Perşembe 15:32

Hüseyin KIRKGÖZ

TFF 2. Lig Beyaz Grubun 24. haftasında deplasmanda Pendikspor ile karşılaşan Tarsus İdman Yurdu, rakibini 3-0 yendi. Özellikle ligin ikinci yarısına oldukça kötü bir başlangıç yapan ve geride kalan Pazar günü sahasında Gümüşhanespor’u 3-1 yenerek moral bulan Tarsus, İstanbul’dan da 3 puanla dönerek haftalar sonra rahat bir nefes aldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Maça oldukça hızlı başlayan ve ilk 10 dakika oldukça baskın bir oyun ortaya koyan temsilcimiz Tarsus, maçı kazanmak istediğini daha ilk dakikalardan belli etti. Pendikspor’un ataklarını önde durdurmayı başaran misafir takım oyuncuları, top kırmızı beyazlıların ayağına geçer geçmez sıkı markaj uygulamayı da bildi. 39.dakikada Tarsus İdman Yurdu futbolcusu Nurullah Kaya, sarı kart gören oyuncu oldu. İlk yarıda her iki takımda temkinli bir oyun anlayışı ortaya koyunca, devreye beraberlik ile girildi 0-0. İkinci yarıda Pendikspor ataklarını sıklaştırdı. Ancak rakip takım 2-3 pas ile 50 metrelik bir alanı kat ediyorken, kırmızı beyazlılar geriye doğru yaptıkları paslar ile bir türlü ileri çıkamıyordu. Böylece takımın oyun kurucu eksikliği de bariz bir şekilde görülüyordu. 10 numaralı Ömer Can Sokullu bu maçta istenilen performansı sahaya yansıtamadı. Orta alanda kaptırılan toplar, Pendikspor kalesini koruyan Emre Aydın için büyük tehlike oluşturmaya başladı. Neticesinde, 53.dakikada Tarsus İdman Yurdu ilk golünü Cansın Çiçek ile buldu. Pendikspor’un hücum oyuncuları buldukları gol pozisyonlarınu büyük bir ciddiyetsizlike kaçırırken, Tarsus İdman Yurdu 64.dakikada Artun Akçakın ile 2.golünü buldu. Kale önünde topuk ile gol atmaya çalışan Pendiksporlu futbolcular, kendilerini Drogba sanmış olacak ki böyle goller denemeye kalktılar. Kaçan bu goller neticesinde takımın ciddiyeti bir anda bozulunca, malum skor da belirmiş oldu. 72.dakikada Ergün Penbe yönetimindeki Tarsus İdman Yurdu Ali Yavuz Kol ile 3.golünü buldu.

PENBE: “İHTİYACIMIZ OLAN BİR GALİBİYET ALDIK”

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, “Pendikspor’u mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Ligin ilk devresinde oynanan müsabakada da bizi hayli zorlamışlardı. Biz de takım olarak böyle bir galibiyete hasrettik. İhtiyacımız vardı. Galip geldiğimiz için mutluyum. Oyuncularımı kutluyorum” dedi. Pendikspor Teknik Direktörü Sinan Yücer ise: “Ben önce hatayı kendimde arıyorum. Önce kendimi eleştiriyorum. Demek ki takımı yeterince hem fiziki hem de mental olarak hazırlayamamışız. Herkesin kötü zamanları olabilir. Bugün de bizim, oyuncularımızın kötü günüydü. Taraftarlarımız bizi desteklemeye devam etsinler” ifadelerini kullandı.

TARSUS’TA YÜZLER GÜLÜYOR

Tarsus İdman Yurdu’nda İstanbul deplasmanda alınan 3-0’lık Pendikspor galibiyeti yüzleri güldürdü. Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Üyesi ve Muhasip Üye Önder Erdoğan, deplasmanda oynadıkları Pendikspor galibiyetinin haklı sevincini yaşadıklarını söyledi. İstekli, hırslı ve arzulu oyunla 3-0 gibi farklı bir skorla sahadan galibiyetle ayrıldıklarını belirten Erdoğan, “Pendikspor deplasmanına galibiyet inancı ve isteğiyle çıktık. Bu galibiyete yönetim, teknik ekip ve oyuncular olarak inandık. Oyuncularımız da bu inanç ve istekle sahada mücadele verdiler. Maç sonunda istediğimizi aldık. Haklı galibiyet alarak evimize döndük. Şimdi önümüzde pazar günü sahamızda konuk edeceğimiz Başkent Akademi maçı var. Pendikspor maçını unutarak Başkent Akademi FK maçına motive olmalıyız. Pendikspor galibiyetinde emeği geçen teknik ekip ve oyuncularımızı kutluyoruz. Gümüşhanespor ve Pendikspor galibiyetleriyle rahatladık. Yakaladığımız bu moral ile çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.  Kulüp olarak yaşadıkları maddi sıkıntıyı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve yönetim kurulu olarak aşmaya çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, teknik ekip, oyuncular ve personelin alacaklarına mahsuben para dağıtıldığını söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA