Pazarlarda vatandaşlar ve esnaf tedbirlere uyuyor


Mersin’de korona virüs önlemleri kapsamında pazarlarda maske ve eldiven takmanın mecburi hale getirilmesiyle birlikte esnaf ve vatandaşlar tedbirlere uydu. Alışveriş esnasında vatandaşların sosyal mesafe kuralına da dikkat ettiği görüldü.

 

Tarih : 8 Nisan 2020 Çarşamba 14:13

Mersin'in Erdemli ilçesinde pazara girişler tek bir noktadan gerçekleştirilirken, zabıta ekipleri de girişlerde vatandaşların ateşini ölçtü, maske takmayı unutanlara maske verdi. Elleri de dezenfekte edilen vatandaşlar, alışveriş için kapalı pazar yerine alındı. Gerek alışverişe gelen vatandaşlar, gerekse esnaflar, kendi sağlıkları ve diğer insanların sağlıklarını korumak adına kurallara uyduklarını belirttiler.

HİJYENE DİKKAT EDİLİYOR

Esnaf olan ablasına yardım ettiğini ifade eden Sare Sağlam, "Maskemizi, eldivenimizi takıyoruz. Sosyal mesafemizi koruyoruz. Hijyenimize dikkat ediyoruz" dedi. Pazar alışverişi yapan Emine Göçer de, "Pazara giderken maskemizi takıyoruz. Kendi eldivenlerimizi takıyoruz. Denetimleri yerinde buluyoruz. Evde kalıyoruz, mecbur kaldıkça dışarı çıkıyoruz" diye konuştu. Köyden geldiğini dile getirilen vatandaşlardan Mahmut Ali Bozkur, "Sosyal mesafeyi korumaya çalışıyoruz. Alışverişimizi yaptık. Köyden geldik, zaman kaybetmeden köyümüze döneceğiz" şeklinde konuştu. Pazarcı esnaflarından Ahmet Ulutaş ise alınan tedbirlerin yerinde olduğunu söyledi. Uluştaş, "Tedbirlere uyuyoruz. Eldivenlerimizi taktık, maskelerimizi taktık, kurallara uyuyoruz" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA