İyi bir Sayıştay denetimi geçirdik!


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sayıştay denetiminde yasal açıdan sorumluluk yaratacak bir bulguya rastlanmadığını söyleyen Başkan Özyiğit, “Sayıştay denetimini gerçekleştirdi ve Nisan 2020’de raporunu bizlere sundu. Bize toplamda 11 konuda son derece yol gösterici niteliğinde olacak önerileri oldu. Yapılan tüm öneriler müdürlüklerimiz tarafından kısa sürede cevaplandı. Tüm bulgular önemli ve bizi doğru yönlendirecek. Ayrıca denetimlerde bize yasal açıdan sorumluluk yaratacak herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. İyi bir denetim geçirdiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2020 Salı 12:39

Haber Merkezi

 

Korona virüs tedbirleriyle yapılan toplantı bir önceki birleşim tutanaklarının özetinin okunmasıyla başladı. Mecliste 14 madde oy birliğiyle kabul edilirken, 12 madde komisyonlara havale edildi. Toplantıda ihtisas komisyonları oluşturularak, komisyon üyeleri seçildi. Ayrıca Yenişehir Belediyesi encümen seçimleri de yapılarak, Mehmet Akkaş, Harun Gökalp ve Günay Nihat Gedik encümen üyesi seçildi.

“YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKM GIDA DEPOSU HALİNE GELDİ”

Pandemi sürecinde rutin çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda korona virüs ile mücadele ettiklerini de söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Pandemi süreci hepimizi etkiledi. Yenişehir Belediyesi olarak hiçbir şekilde geri çekilmedik ve çok daha fazla çalıştık. Bir yandan rutin işlerimizi sürdürürken diğer yandan pandemi ile mücadele ettik. Bu süreçte yoğun bir şekilde mücadele veren tüm emekçi çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte Pandemi nedeniyle zorluk yaşayan vatandaşlarımız için Yenişehir’de büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Şu an bulunduğumuz Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi gıdaların toplandığı, paketlendiği ve dağıtıldığı bir gıda deposu haline dönüştü.” ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞIMIZ TÜM İŞLER NETTİR VE AÇIKTIR”

“Yaptığımız her iş göğsümüzü gere gere cevap vereceğimiz niteliktedir.” diyen Başkan Özyiğit, “Geçtiğimiz hafta Yenişehir Halk Kart Projesini hayata geçirdik ve projemizi basına tanıtırken 1 yıllık faaliyetlerimizi de basın mensuplarıyla paylaştık. Bu toplantıya katılıp, süreci yeterince izlemeyenler ve soru cevap kısmına kalmayan bazı basın mensupları birtakım eleştirilerde bulunmuşlar. Soru cevap kısmında keşke sorularını burada bize sorsalardı ve biz de burada cevaplasaydık. Yenişehir Belediyesinde bugüne kadar yaptığımız tüm işler nettir ve çok açıktır. Yaptığımız her iş göğsümüzü gere gere cevap verebileceğimiz niteliktedir.” şeklinde konuştu.

“İYİ BİR SAYIŞTAY DENETİMİ GEÇİRDİK”

Sayıştay denetiminde yasal açıdan sorumluluk yaratacak bir bulguya rastlanmadığını söyleyen Başkan Özyiğit, “Sayıştay denetimini gerçekleştirdi ve Nisan 2020’de raporunu bizlere sundu. Bize toplamda 11 konuda son derece yol gösterici niteliğinde olacak önerileri oldu. Yapılan tüm öneriler müdürlüklerimiz tarafından kısa sürede cevaplandı. Tüm bulgular önemli ve bizi doğru yönlendirecek. Ayrıca denetimlerde bize yasal açıdan sorumluluk yaratacak herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. İyi bir denetim geçirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu denetimi pozitif anlamda geçiren tüm müdürlüklerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Ayrıca Yenişehir Belediye Meclis Denetim Komisyonu da çalışmasını tamamladı ve komisyon üyelerince usule aykırı bir bulguya rastlanmadığı açıklandı. Başkan Abdullah Özyiğit, 10 Temmuz Cuma günü LEED Sertifaklı, yeşil yapı niteliğinde olan ve 120 çocuğa hizmet verecek gündüz bakımevinin temelini atacaklarını söyleyerek, projenin yapılmasına katkı sunan Ömer Faruk İlbilgen’e de teşekkür etti. Yenişehir Belediyesi, Tunceli Pertek Belediyesi ve Adıyaman Yaylakonak Belediyesi ile kardeş şehir oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA