İlçe Müftüsünden kurban bağışı çağrısı


Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tarsus Şubesi’nde "2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" programını tanıtan Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can, kurban kesim organizasyonunun tanıtımı için Tarsus’un belli noktalarına stantlar kurduklarını belirterek, TDV üzerinden kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşların ilçe Müftülüğümüze başvurarak 31 Temmuz’a kadar vekaletlerini verebileceklerini söyledi. Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirledi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2020 Salı 12:42

 Hüseyin KIRKGÖZ

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tarsus Şubesi’nde "2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" programını kamuoyuna tanıttı. TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığının, insanların hayırlarını mağdur ve mazlumlara ulaştırmada bir köprü olduğunu ifade eden Müftü Ali Can, "Önceki yıllarda olduğu gibi, inşallah bu yıl da yine ülkemiz insanının kurban ibadetlerini vekalet yolu ile eda etmesi noktasında vakfımız Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi ve Müftülüğümüz ile bu ibadetin yerine getirilmesi noktasında halkımıza destek sunmak için çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu yılki sloganımız "Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş” dedi.

 KURBAN KESİM BEDELLERİ YURT İÇİ 975 TL, YURT DIŞI 825 TL OLARAK BELİRLENDİ

Kurbanın usullerine göre yerine getirilmesi gereken bir ibadet olduğunu vurgulayan İlçe Müftüsü Ali Can, kurbanın ibadet olması yönüyle kulun Allah'a yakınlaşmasını sağlayacağını, muhtaç ve mağdur insanlarla paylaşmanın da insanların birbirlerine yakınlaşmasını sağlayacağını dile getirdi. Bu yıl da yurt içi ve yurt dışında birçok noktada kesim yapacaklarını ifade eden Müftü Can,  "Geçen sene TDV ve başkanlığımız aracılığıyla yürütülen vekaleten kurban kesimi organizasyonunda 453 bin 560 hisse, vatandaşlarımız tarafından vakfımıza emanet edildi. Türkiye içinde 424 kesim noktasında bunların kesimi gerçekleştirildi. Yurt dışında ise 149 ülkede ve 423 bölgede halkımızın bu emanetlerinin ifası konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Bu sene yaşanan pandemi, gerek ülke içi gerekse ülke dışında daha az sayıdaki merkezde bu kesim faaliyetlerini yürütmemizi zorunlu kıldı. Türkiye içinde yaklaşık 77 il ve 232 ilçede halkımızın bu bize emanet edeceği kurbanların kesimi gerçekleştirilecek. Dışarıda ise 75 ülke ve 287 bölgede kesimler yapılacak. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirlendi" dedi.

 İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NE BAĞIŞ YAPILABİLECEK

 Kurban kesim organizasyonunun tanıtımı için Tarsus'un belli noktalarına stantlar kurduklarını belirten Can, TDV üzerinden kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşların ilçe Müftülüğümüze başvurarak 31 Temmuz'a kadar vekaletlerini verebileceklerini bildirdi. Müftü Can, ayrıca cami görevlileri ve din görevlilerinin de vatandaşların emanetlerini TDV Tarsus Şubesine  teslim etmesine aracı olacaklarını kaydetti. Kovid -19 salgının Kurban Bayramı dönemini de etkilediğini dile getiren Can, "Bu salgın hayatımızı, dünyayı, dünyada olup bitenleri anlamlandırma, yeniden değerlendirme imkanı verdi. Vekalet yoluyla keseceğimiz kurbanlarla haritada yerini gösteremeyeceğimiz ülkelerde, ismini bilmediğimiz kardeşlerimize kurbanları ulaştırabiliriz. Türkiye Diyanet Vakfı bu konuda tecrübeli ve ehil bir kurumdur. Biz inanıyoruz ki, verdiğimiz bir hisse kurban, binlerce belki milyonlarca dua olarak aziz milletimize geri dönecektir. Yetimlere, gariplere, şehrin en ücra köşesindeki kimsesizlere, kamplardaki mültecilere gönül sofraları kurmak için biz de bu hayır kervanına katılalım. Bizden yardım bekleyen ümmeti yalnız bırakmamak için bu muhabbet yolculuğuna destek olalım. Allah Keseceğimiz kurbanlarımızı Yüce rabbim kabul etsin, Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun. Kurbanlarımız, hepimiz için nice güzelliklere vesile olsun” dileğinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA