Gazetecilere mücadele çağrısı!


Mersin’de gazetecilerin örgütlülüğünün güçlendirilmesi adına il temsilciği açan Türkiye Gazeteciler Sendikası’na ilgi arterken, kente çıkarma yapan Genel Başkan Durmuş, “Kıdem tazminatı ve yıpranma payımızdan vazgeçmeyiz” diyerek üyelere mücadele çağrısı yaptı.

 

Tarih : 8 Temmuz 2020 Çarşamba 14:27

Haber Merkezi

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) gazetecilerin örgütlü gücünü büyütmek adına hız verdiği çalışmaları kapsamında Anadolu’daki varlığı yükseliyor.  Mersin’de 2020 yılı Şubat ayında TGS İl Temsilciliği görevine gazeteci Hediye Eroğlu’nun getirilmesi sonrası kentteki üye sayısının 30’u aşması sendikal harekete inancı artırdı. TGS yönetimi Mersin’in ilgisine kente gelerek karşılık verdi.

 

SORUNLAR BİRLİKTELİK İLE ÇÖZÜLECEK

 

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS Örgütlenme İmzanı İlyas Coşkun ve sendika avukatlarından Ülkü Şahin ile birlikte Mersin’de üyelerle buluştu. Haberci Gazetesi’nde gerçekleşen buluşmada özellikle basın emekçilerinin yaşadığı sıkıntılara dair fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, sorunlar ve talepler de masaya yatırıldı. Genel Başkan Durmuş, Mersin ile Anadolu ile buluşmaktan, güçlerini birleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, sorunların el ele, omuz omuza verilecek mücadelelerle üstesinden gelineceğini söyledi. Özellikle kıdem tazminatı ve basın emekçilerinin elinde kalan son kale olan yıpranma payının ithal edilmek istenmesi ile ilgili sendikanın yürüttüğü çalışmalara dair bilgiler veren Durmuş, bu noktada herkese büyük görevler düştüğünü ve kazanımların kaybedilmemesi için birlikteliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Gerek kıdem tazminatı gerekse de yıpranma payının iptal edilmemesi için özellikle Ankara’da güçlü bir lobi yürüttüklerini ancak bunun Anadolu’da da yayılması, hissedilmesi ve başkente baskı olarak yansıması gerektiğini bildiren Durmuş, üyelerinden bu kazanımların kaybedilmemesi için herkesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Durmuş, “Kıdem tazminatı ve yıpranma payımızdan vazgeçmeyiz” diyerek üyelerini mücadeleye çağırdı.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA