Yenişehir’de gündüz bakımevinin temeli atıldı


Yenişehir Belediyesi, 120 çocuk kapasiteli ve LEED Sertifikalı olarak inşa edeceği Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevinin temelini attı. Başkan Abdullah Özyiğit, projeyi kısa sürede tamamlayacaklarını ve Yenişehirlilerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2020 Cumartesi 15:57

Haber Merkezi

Temel belediyecilik hizmetlerini başarılı bir şekilde sürdüren Yenişehir Belediyesi dev projeleri de hayata geçirmeye devam ediyor. Fuat Morel Mahallesinde yapılacak Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevi 1150 metrekarelik kapalı alandan oluşacak. Yenişehir Belediyesi çocuk başına 25 metrekarelik yeşil alan düşen gündüz bakımevini çocuklara korunaklı dış mekan sağlanması amacıyla orta avlu etrafında tasarladı.  Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik-LEED Sertifikalı olarak yapılacak gündüz bakımevinin temel atma törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye meclis üyeleri ve projenin bağışçısı hayırsever Ömer Faruk İlbilgen katıldı. Projenin bağışçısı Ömer Faruk İlbilgen’e teşekkür eden Başkan Özyiğit, “Gündüz bakımevinin Yenişehir’e kazandırılmasında emek veren hemşerimiz Sayın Ömer Faruk İlbilgen’e, Güvenevler Mahalle muhtarımız Rahime Sarı’ya ve diğer herkese Yenişehirliler adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

GÜNDÜZ BAKIMEVİ LEED SERTİFİKASI İLE FARK YARATIYOR

Gündüz bakımevinin Yenişehirlilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevi projemiz Yenişehir halkına hayırlı uğurlu olsun. Bugün burada 3- 6 yaş arası 120 çocuğumuza hizmet vereceğimiz gündüz bakımevimizin temelini attık. Projeyi çok kısa sürede tamamlayacak ve halkımızın hizmetine sunacağız. Bin 150 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak gündüz bakımevi ve iç avlu etrafında şekillenecek ve altı sınıftan oluşacak ayrıca burası çok geniş bir yeşil alana sahip çocuklarımız yeşil alanla içi içe olacak.” dedi. Projenin dikkat çekici özelliğinden de söz eden ve  binanın çevre dostu olacağını ifade eden Başkan Özyiğit, “Gündüz bakımevimizin LEED Sertifikalı olması onun ayrıt edici bir özelliği. LEED Sertifikası sadece yeşil, çevreyle uyumlu ve enerjisini önceden hesaplayan binalara verilmektedir. LEED Sertifkasının birçok kriteri bulunuyor. Binamız kendi enerjisini üretecek ve ürettiği enerjiyi kullanacak. Burada tüm inşaatın çevresini doğaya zarar vermemesi için uygun bir şekilde kapatacağız. İnşaat atıkları cam, demir ve ambalaj atıkları gibi türlerine göre ayrıştıracak ve biriktireceğiz. Bu atıklardan elde ettiğimiz gelirleri yine projenin yapımında kullanacağız. İnşaatta kullanılan araçların tekerleklerini inşaatın alanının çıkışında yıkayarak temizliyoruz. Bu işlem yapılmadığı takdirde bu şekilde asfalta bulaşan çamur kuruyup toz haline geliyor ve solunum yoluyla insanlara zarar veriyor. Biz de bunu engelliyoruz. Önümüzdeki süreçte Yenişehirimizde yapacağımız tüm binalarda LEED Sertifikası kriterlerine dikkat edeceğiz. Bu bizim için bir başlangıç oldu. Bu konuda bir çalışma yapacak ve meclisimizden geçireceğiz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA